SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın AKPM'ye geri alınması: Kırım'ın işgalinin tanınması mı? Yeni bir diyalog süreci mi?

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın AKPM'ye geri alınması: Kırım'ın işgalinin tanınması mı? Yeni bir diyalog süreci mi?

Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) üyesi olan İYİ Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Kırım'ı işgal etmesinin ardından AKPM'den ihraç edilen Rusya'nın, önkoşulsuz bir şekilde geri alınmasına "evet" oyu vermeyen iki isimden biri. Sıdalı, neden "evet" oyu vermediğini, Rusya'nın AKPM'ye geri alınmasının ne anlama geldiğini, bundan sonra Kırım için neler yapılması gerektiğine dair düşüncelerini QHA mikrofonlarına anlattı.

https://www.youtube.com/watch?v=Oj0kCo-AfL0&fbclid=IwAR2qDBrRA6zHgqbKtsudfkFJ-Ef92eRmJc-xUO-9EXXne1qDzvS0FBaapa4 “İLHAK İÇİN TAVRIMIZI GÖSTERDİK”

Türk grubu iki isim hariç diğer bütün parlamenterler "evet" oyu kullanmıştı. Toplantıya ve oylamaya katılan ancak oy kullanmayan Sıdalı, bu tavrının nedenini "Kırım'ın ilhakının da gündemde olması ve bu konudaki endişemizi göstermek için oy kullanmadım" sözleriyle açıkladı.

Oylamadaki atmosferi ayrıntılı şekilde aktaran Sıdalı, Rusya’nın AKPM’ye alınmasının diyaloğun yeniden sağlanması açısından önemli olduğunu ve bu kararın Kırım'ın ilhakının tanınması olarak değerlendirilemeyeceğinin de altını çizdi.

“UKRAYNA AKPM’DE OLMALI”

Ukrayna heyetinin AKPM’de bulunmamasının Ukrayna açısından dezavantajlar taşıdığına dikkat çeken Sıdalı, “İlhak konusunda bir diyalog kurulacaksa Ukrayna heyetinin de AKPM’de bulunması gerekiyor. Eğer onlar iddialarını dile getirmezse bunları başkaları dile getirir. Ukrayna heyetinin AKPM’de olmaması uzun vadede Ukrayna’ya fayda sağlamayacağını düşünmüyorum. Kırım’da Rus ilhakının bitmesi için herkesin taşın altına elini koyması ve bununla ilgili çok daha ciddi bir baskı grubu oluşturması gerekiyor.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.