SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Polisi, kiralık katil olduklarından şüphelenilen iki Osetyalıyı yakaladı

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2009 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2009 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Polisi, kiralık katil olduklarından şüphelenilen iki Osetyalıyı yakaladı
Kırım polisi, Rusya Federasyonu polisleri tarafından 26 Kasım 2008 tarihinde öldürülen Vladikavkaz Belediye Başkanı Vitaliy Karayev’in cinayetinde şüpheli görülen iki Kuzey Osetyalı Rusya vatandaşını Aluşta’daki otellerden birisinde yakaladı. Kırım Emniyet Müdürlüğünden gelen bilgilere göre yakalanan Taymuraz Gagloyev ve Robert Tabuyev, Karayev’in yanısıra Mark Metsayev ve İlya Kasradze olmak üzere Kuzey Osetya İçişleri Bakanlığının üst düzey yetkililerinin cinayetlerinde şüpheli olarak gösteriliyor. Verilen bilgilere göre Kuzey Osetyalı kiralık katillerin  Ukrayna’nın üst düzey yetkililerinden birini öldürme emrini yerine getirmek için Kırım’a geldikleri iddia ediliyor.
Gagloyev ve Tabuyev yakalanırken üzerinde, içinde Ukrayna GSM operatörleri kartlarının bulunduğu 10 cep telefonu, Ukrayna haritası ve patlayıcı maddelerinin yerleştirme şemaları bulundu.
Göz altına alınan Rusya vatandaşları ile ilgili yapılan araştırma sonucunda söz konusu şahısların Interpol tarafından aranmadığı tespit edildi. Ancak Galgoyev ve Tabuyev göz altına alınırken kaçmaya çalıştığı, karşılık verdikleri ve Yabancıların Hukuki Statüsü kanununu kabaca ihlal ederek Ukrayna’da kaldıkları gerekçesiyle Ukrayna’dan sınır dışı edildi ve kendilere 5 yıl süre ile Ukrayna’ya giriş yasağı konuldu.
Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.