SON DAKİKA
Hava Durumu

QHA Ramazan Sohbetleri’nde gazeteci Murat Yıldız ile sıcak gündem ele alındı

Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aydın Taş’ın sunduğu QHA Özel-Ramazan Sohbetleri programının üçüncü gününde, canlı yayın konuğu gazeteci Murat Yıldız oldu. Programda, gazeteci Murat Yıldız ile Ukrayna-Rusya gerginliği, Gürcistan'ın iki bölgesinin işgali ve Yunanistan Dışişleri bakanının skandal sözleri konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
QHA Ramazan Sohbetleri’nde gazeteci Murat Yıldız ile sıcak gündem ele alındı

Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aydın Taş’ın sunduğu QHA Özel-Ramazan Sohbetleri programının üçüncü gününde, canlı yayın konuğu gazeteci Murat Yıldız oldu. Programda, gazeteci Murat Yıldız ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın skandal sözleri konuşuldu. Yıldız, Yunan Bakan Dendias'ın skandal açıklamasını, kendi ülkesindeki siyasi partilere ve iç siyasete yönelik bir hamle olarak değerlendirdi.

Kırım, Türkiye, Ukrayna ve Türk dünyasından konukların yer aldığı, QHA Özel - Ramazan Sohbetleri programı dün saat 22.30'da gerçekleştirildi. Kırım Haber Ajansının hazırlayıp sunduğu; Kırım, Türkiye, Ukrayna ve Türk dünyasından konukları ile QHA Özel-Ramazan Sohbetleri programında QHA Türkçe Yayın Yönetmeni Aydın Taş'ın konuğu gazeteci ve yapımcı Murat Yıldız oldu.

Yunanistan'dan Gürcistan'a kadar önemli gelişmeleri yerinde takip eden gazeteci Murat Yıldız ile Yunanistan Dışişleri Bakanının dünkü skandal sözleri değerlendirildi. Gazeteci Murat Yıldız, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için dün Türkiye’ye gelen ve ortak basın açıklamasında skandal sözlere imza atan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın tutumunun, kendi ülkesindeki siyasi partilere ve iç siyasete yönelik bir hamle olarak yorumlandığını aktardı. Yıldız, Dendias'ın bu sergilediği skandal tutumun, ülkesinde de kendi siyasi geleceğine yönelik yatırım olarak değerlendirildiğinin altını çizdi.

"NATO'NUN EN ÖNEMLİ ÜYE ÜLKESİ TÜRKİYE, DOĞU AKDENİZ YALNIZ"

Doğu Akdeniz meselesine dair değerlendirmelerini, Yunanistan ile yan yana gelemeyecek ülkelerin son bir iki yıl içerisinde askeri tatbikatlarını arttırdığına dikkat çekerek sürdüren Yıldız, buradaki stratejik ve politik tutumun üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi. Aynı zamanda NATO'nun en önemli üyesi olan Türkiye'nin bu durumda yapayalnız olduğunu, çok sayıda ülkenin Yunanistan tarafında olduğunu ifade etti. Yunanistan ile problem yaşandığı zaman bunun AB ile de doğrudan bir mesele olarak ortaya çıktığını belirten Yıldız, Kıbrıs'taki garantörlük konusuna da örnek olarak değindi.

https://qha.com.tr/multimedya/qha-ramazan-sohbetleri-nin-konuklari-lenur-mambetov-ve-feliks-karayev-oldu/316419/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.