SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Refat Çubarov: Bu savaş, Rusya’nın emperyalizm arzularını yok edecek

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Refat Çubarov: Bu savaş, Rusya’nın emperyalizm arzularını yok edecek

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırılarının geride kalan birinci ayını Kırım Haber Ajansına değerlendirdi. Ukrayna’nın, Moskova yönetiminin tüm planlarının bozduğunu belirten Çubarov, “Bu savaş Rusya’nın emperyalizm arzularını yok edecek.” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Refat Çubarov, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırılarının birinci ayı geride kalırken Kırım Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın 8 yıl önce Kırımî işgal ederek Ukrayna’ya karşı savaş başlattığını belirten Çubarov, “24 Şubat’ta bu savaş sıcak aşamaya geçti.” diye vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir ay içinde Ukrayna’yı işgal etme planlarını hayata geçiremediğini belirten Çubarov, “3-4 günde en fazla bir haftada Ukrayna’yı kontrol altına alarak ve Rusya’ya bağlayarak diğer komşu ülkelerine istediklerini dikte etmek, eski Sovyetler Birliğini sınırlarına dönmek istiyor. Ama bu olmayacak çünkü Ukrayna, Putin’in tüm planlarını bozdu.” dedi. 

Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın Rusya’nın emperyalizm arzularını yok edeceğini belirten Çubarov, “Bu savaşın sonu; Kırım dahil olmak üzere Ukrayna toprak bütünlüğünün geri kazanılması. Biz de şu an bu konu üzerinde çalışıyoruz.” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.