SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Seçilen Kırım Tatar milletvekilleri KTMM'ye göre hareket edecekler

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Seçilen Kırım Tatar milletvekilleri KTMM'ye göre hareket edecekler

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 21 Temmuz 2019'da Ukrayna'da yapılacak olan parlamento seçimlerini Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun Avrupa Dayanışması partisinden milletvekili adayı olan Kırımoğlu, genel seçimlerde 4 ya da 5 Kırım Tatar adayın parlamentoya gireceğini söyledi. İyi bir seçim kampanyası süreci geçirdiğini belirten Kırım Tatarlarının milli lideri, parlamentoda yapmayı planladıkları çalışmaları da aktardı.

https://www.youtube.com/watch?v=x7yz-N5fvoA

Birçok partiden çok sayıda Kırım Tatar milletvekili adayı olmasının bir strateji olduğunu belirten Kırımoğlu, seçilen Kırım Tatar milletvekillerinin farklı partilerden olsa da uyum içinde çalışacaklarını belirterek, "Kırım Tatar Milli Meclisinin prensiplerine göre hareket edilecek" dedi.

"KIRIM TATAR ÖZERK CUMHURİYETİ" VURGUSU

Yeni oluşacak parlamentoda Ukrayna Anayasasında yapılacak olan değişiklikle Kırım Tatar Özerk Cumhuriyetinin kurulmasını ve 2014'ten bu yana devam Kırım'daki Rus işgalinin sonlanması için uluslararası çalışmalara devam edileceğini vurguladı.

TÜRKİYE'NİN AKPM'DEKİ TAVRINA İLİŞKİN: "BU BİZİ ÜZDÜ"

Kırımoğlu ayrıca, Kırım'ın 2014 yılında işgali nedeniyle 2014 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinden (AKPM) çıkarılan Rusya'nın kısa süre önce tekrar geri alınmasıyla ilgili, Türkiye heyetinin olumlu oy kullanmasına ilişkin "Bu bizi üzdü" ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.