SON DAKİKA
Hava Durumu

"İşgalin sona ermesini ve Kırım'ın özgürlüğüne kavuşmasını arzuluyoruz"

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, QHA (Kırım Haber Ajansı) mikrofonuna işgal altındaki Kırım ve Kırım Tatarları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"İşgalin sona ermesini ve Kırım'ın özgürlüğüne kavuşmasını arzuluyoruz"

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, QHA (Kırım Haber Ajansı) mikrofonuna işgal altındaki Kırım ve Kırım Tatarları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi'nin Eskişehir'de ve Tepebaşı'nda yaşayan Kırım Tatarları ilgili yaptıkları faaliyetleri ve Rus işgali altındaki Kırım'ı değerlendirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=Dca_tK0xhCk

Ataç, Tepebaşı'nda Kırım Tatar nüfusunun yoğun olduğunu belirterek 5-6 yıl önce Kırım'daki Akmescit şehri ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlattı.

SÖZDE REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ: "DEMOKRATİK BİR SÖYLEM OLARAK SÖYLEYEMEZLER"

Rus işgalinden önce Akmescit'i ziyaret ettiğini de belirten Ataç, "O zamanki Belediye Başkanı Rus'tu kendisiyle bakış açımız farklı olduğu için anlaşamadık, hatta ayrılırken kendisini Eskişehir'e davet ettim. Eğer gelirseniz güzel bir ev sahipliği göstereceğimi bilin dedim" açıklamasında bulundu.

Avrupa ülkelerinin Rusya'nın antidemokratik tutumlarının ve Kırım'ın işgaline sessiz kaldıklarının altını çizen Ataç, işgalcilerin Kırım'da gerçekleştirdiği sözde referanduma da değinerek, "Türkiye'deki Rus Büyükelçisi Kırım'da yaşayan insanların referandum istediğini söylüyor. Olabilir ama oradaki Rus popülasyonu daha fazla olduğu (Kırım Tatar sürgünü, Rus işgalleri nedeniyle) için yapılacak referandumun Rusya lehine çıkacağı çok aşikârdır. Bunu demokratik bir söylem olarak söyleyemezler, böyle bir şey olamaz" dedi.

ATAÇ: İŞGAL'DEN SONRA KIRIM'A GİTMEDİM

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgalinden sonra bir daha Kırım'a ziyarette bulunmadığını belirten Ataç, "O yıldan sonra bir daha, Rusya'nın bu eylemiyle birlikte bir daha gidemedik oraya. Gitmek de içimden gelmedik açıkçası. Ama bu işgal biterse tahminim en kısa zamanda ziyarete tekrar giderim diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜNÜN  75. YIL DÖNÜMÜ

Ayrıca Romanya'nın Köstence şehri ile de kardeş şehir olduklarını belirten Ataç, Romanya'nın azınlıklara çok değer verdiğini ifade ederek devletin çeşitli kademelerinde Türk ve Müslümanlara yer verildiğine işaret etti.

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgününün 75.yıl dönümüne de değinen Ataç, hala devam eden baskılara binaen Rusya'nın işgali sona erdirmesini ve Kırım'ın özgürlüğüne kavuşmasını arzu ettiğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.