SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Kırım Derneği yetkilileri, QHA Özel Ramazan Sohbetlerine konuk oldu

QHA Özel Ramazan Sohbetleri programında Aydın Taş'ın konukları Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt ve Eskişehir Kırım Derneği Denetim Kurulu üyesi Hasan Kırımer oldu. Programda, Eskişehir'deki Kırım Tatar diasporasının dernek faaliyetleri kapsamındaki kültür ve eğitim çalışmaları başlıca ele alınan konulardan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Kırım Derneği yetkilileri, QHA Özel Ramazan Sohbetlerine konuk oldu

QHA Özel Ramazan Sohbetleri programında Aydın Taş'ın konukları Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt ve Eskişehir Kırım Derneği Denetim Kurulu üyesi Hasan Kırımer oldu. Programda, Eskişehir'deki Kırım Tatar diasporasının dernek faaliyetleri kapsamındaki kültür ve eğitim çalışmaları başlıca ele alınan konular oldu.

Kırım Haber Ajansının (QHA) hazırlayıp sunduğu Kırım, Türkiye, Ukrayna ve Türk dünyasından konukları ile QHA Özel-Ramazan Sohbetleri programında, QHA Türkçe Yayın Yönetmeni Aydın Taş, bu kez Eskişehir'den iki konuk ağırladı. Programın, 4 Mayıs 2021 tarihinde saat 22.00'deki yayın konukları Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt ve Eskişehir Kırım Derneği Denetim Kurulu üyesi Hasan Kırımer oldu. Programda ilk olarak, koronavirüs salgını gölgesinde yaşanan Ramazan ayında, Eskişehir'deki ve Kırım'daki sürdürülmeye çalışılan dernek faaliyetlerinden ve bu süreçteki yardım kampanyalarından bahsedildi.

https://www.youtube.com/watch?v=F5mpgjTgeeA

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, dernek bünyesindeki yardımların, nüfusa göre en çok Kırım Tatar diasporasının yaşadığı Eskişehir'den Kırım'a tanıdık kişiler aracılığıyla ulaştırıldığına değindi.

Kırım Derneği denetleme kurulu üyeliği görevinin sürdüğünü belirten Eskişehir Kırım Derneği Denetim Kurulu üyesi Hasan Kırımer, dernek faaliyetlerinden ve son çıkan "Kırım Tatar Gelenek ve Görenekleri" adlı kitabından bahsetti.

Eskişehir Kırım Derneğinin tam adının Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma Ve Spor Kulübü Derneği olduğuna değinen Bozkurt, derneğin geçmiş dönemlerdeki aktif spor faaliyetlerini örneklerle aktardı. Yaklaşık 5-6 kadar kitabının çıktığını kaydeden Kırımer, son kitabının yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Kırımer, çalışmalarında, unutulmaya yüz tutan Kırım kültürüne ait adetlerin hatırlanması, korunması amacına katkı sunmak için uğraş verdiğini kaydetti. Salgın nedeniyle, daha önce yoğun katılımla gerçekleştirilen dernek etkinliklerinin yerini artık çoğunlukla eğitim faaliyetlerinin aldığını söyleyen Kırımer, öğrencilere yönelik yönelik eğitim ve burs programları hakkında da ayrıtılı bilgiler verdi.

https://qha.com.tr/multimedya/qha-ozel-ramazan-sohbetlerinde-kirim-tatar-siyasi-tutsak-basina-gelenleri-anlatti/319630/

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.