SON DAKİKA
Hava Durumu

15 Temmuz Kıyiv Büyükelçiliğinde anıldı: Türkiye dimdik ayakta!

15 Temmuz Kıyiv Büyükelçiliğinde anıldı: Türkiye dimdik ayakta!

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
15 Temmuz Kıyiv Büyükelçiliğinde anıldı: Türkiye dimdik ayakta!

Türkiye’nin Kıyiv (Kyiv) Büyükelçiliğinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde tören düzenledi. Törende konuşan Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere, Türkiye Cumhuriyeti devletini FETÖ gibi yapılarla sendeletmek isteyenlere, "Hodri meydan" dedi.

https://youtu.be/yhytwFsEArM

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinde düzenlenen törene; Ukrayna'da yaşayan vatandaşlar, iş adamları ve kardeş Türk topluluklarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Büyükelçi Güldere, bugün Türkiye'nin 3 yıl öncesine göre daha güçlü olduğuna ve Türk halkının kenetlendiğine vurgu yaptı. Büyükelçi Güldere ayrıca, FETÖ tehlikesinin bazı kesimler tarafından anlaşılmadığına da dikkat çekerek, Türkiye'nin bu konuda gereken tedbirleri almaya devam edeceğini söyledi.

Büyükelçi Güldere şöyle konuştu:

"HODRİ MEYDAN, TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA"

"Bazı bedelleri ödememiz gerekiyorsada biz ülke olarak bu bedelleri öderiz. Türkiye Cumhuriyeti, bugün üç sene öncesine kıyasla daha güçlüdür. Dimdik ayaktadır. Ve doğru bildiği yolda yürümeye devam etmektedir. Bölgemizde barış istiyoruz, huzur istiyoruz, istikrar istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Fakat bizi bu gibi yöntemlerle eğer sendeletip düşürebileceklerini düşünenler varsa, hodri meydan! Türkiye dimdik ayakta!"

"BİZ ATATÜRK'ÜN KURDUĞU TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUZ"

Büyükelçilikteki törene katılan Ukrayna Gagauzlar Birliği kurucu üyesi, akademisyen ve şair Doç. Dr. Tudora Arnaut da QHA'ya verdiği demeçte, bu hain darbe girişiminin kendileri için beklenmedik bir olay olduğunu belirterek , "Biz Atatürk'ün kurmuş olduğu bir Türkiye'yi seviyoruz ve Ukrayna'da  Gagauzlar, her ne kadar memleketleri olan Ukrayna'da ve bir kısmı da Moldova'da oturmalarına rağmen biz kendimizi Türk dünyasının bir parçası olarak görüyoruz. Bizim için Türkiye, bir kardeş ülkedir ve kardeş halktır. Onun için Türkiye'nin başına bir şey gelirse inanın, bizim de yüreğimiz acıyor. O nedenle biz bir daha böyle bir olayın olmaması için Allah'a da dua ediyoruz ve her zaman Türk dünyasının (ve) özellikle Türkiye'nin yanındayız. Onu söylemek istiyoruz ki, Türkiye böyle günleri bir daha yaşamasın." dedi.

"NELER YAPABİLECEĞİMİZİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK"

Ukrayna'da yaşayan iş adamı Ömer Çıkın ise, "15 Temmuz, Türkiye tarihinde önemli bir gündür. Bizim yeniden diriliş yeniden doğuş diye adlandırabileceğimiz, düşmanlarımıza karşı nasıl birleşebildiğimizi, bayrağımız ve vatanımız için neler yapabileceğimizi tüm dünyaya bir gösterisi olmuştur." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜCÜNÜ GÖSTERDİ"

Ukrayna EkoAvrasya derneğinin başkanı olan hukukçu Evren Damyan da, "FETÖ terör örgütünün bu zamana kadar bize verdiği zarar, ülkemiz adına uluslararası camiada ciddi anlamda yankı uyandırmıştır. Allah'a şükürler olsun bütün Türk vatandaşlarımız, o bayrağın gücünü, Türk milletinin gücünü ve Türk Cumhuriyetinin gücünü bilerek vatanımızı bu terör örgütünden kışkırtarak kurtarmıştır." diye konuştu.

THE NETWORK FİLMİ GÖSTERİLDİ

Büyükelçilikte düzenlenen törenin sonunda, FETÖ'yü anlatan TRT yapımı "The Network" filmi gösterildi. Törene katılan kimi vatandaşların o anları tekrar hatırlayarak, gözyaşı döktüğü görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.