SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasi tutsak Server Mustafayev: "Her şeyde bir hayır vardır"

Rus işgali altındaki Kırım'ın Bahçesaray şehrinde 21 Mayıs 2018 tarihinde sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Dayanışması Sivil Teşkilatı Koordinatörü, Kırım Tatar aktivist Server Mustafayev tutukevinden yazdığı mektupta zor günlerde birlik olan Kırım Tatar halkıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Siyasi tutsak Server Mustafayev: "Her şeyde bir hayır vardır"

Rus işgali altındaki Kırım'ın Bahçesaray şehrinde 21 Mayıs 2018 tarihinde sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Dayanışması Sivil Teşkilatı Koordinatörü, Kırım Tatar aktivist Server Mustafayev tutukevinden yazdığı mektupta zor günlerde birlik olan Kırım Tatar halkıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Kırım Dayanışması teşkilatının Facebook sayfasında yayınlanan mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Her şeyde bir hayır vardır.

Halkımızın bir sözü var «her şeyde bir hayır vardır». Bu söz dinimizden geliyor ve buna hiç şüphe yok. Ancak bazı zamanlar Rabbimiz söylediği gibi: «… ancak siz hayırın nerde olduğunu bilmiyorsunuz».

Bildiğiniz gibi, son iki aydır beni Edem ağa Bekirov ile aynı hücrede tuttular. Tabi ki, benim için bu değişim (bir hücreden başka hücreye sevk edilmem) kolay olmadı, çünkü şartlar değişti ve sıkıntılar oluştu. Fakat kimin yanına geldiğimi ve bu durumda Rabbimizin rızasını nasıl kazanabileceğimi çabuk anladım ve bu değişmelere sevindim.

Bu iki ay devamında, televizyonsuz 8 metrekarelik hücrede, biz Edem ağa ile gece gündüz sohbet ederek çok yakınlaştık, birbirimizi iyi tanıdık. Duruşmaların gerçekleştiği günler ayrıldığımızda birbirimizi özlüyorduk. İkimiz için de bu süre çok faydalı konuşmalar yaparak geçti. Ve birbirimize «her şeyde bir hayır vardır» sözünü her zaman hatırlatıyorduk.

Geçen gece, Allah’ın emri öyle oldu ki, bizi birbirimizden ayırdılar. Edem ağayı tutukevinin revirine sevk ettiler, beni ise başka bir 6 metrekarelik iki kişilik hücreye geçirdiler.

O günden beri hiç uyuyamıyorum. Hücreler değiştiği zaman bu gibi rahatsızlık olabilir. Ancak benim rahatsızlığım bundan kaynaklanmıyor. Ben, Edem ağa ile birlikte içtiğimiz kahve ve çayları, yemek yediğimizi, sohbet ettiğimizi gözüm önüne getiriyorum. Eminim ki o da aynı rahatsızlığı yaşamıştır.

Bizim Edem ağa ile birlikte başka hücreye sevk edilmemiz için hapishane müdürüne (Berejnoy S.V.) defalarca müracaatta bulunsam da o hiçbir başvurumu kabul etmedi..

Şüphesiz ki, bu değişmelerde de mutlaka bir hayır vardır, ama ben ve Edem ağa onu daha görmedik ve henüz anlamadık. Şüphesiz ki, bizim hapishaneye düşmemizde de bir hayır vardır, ve son beş yılda halkımızın başına gelen yeni sıkıntılar, imtihanlarda da büyük hayır vardır.

Ne kadar yalanlar, fitneler, satılmışlar ve hainler gördük, birliğin gücünü hissettik, Kırım Maratonu’na ve tek kişilik eylemlere hepimiz şahit olduk. Mahkemelere gelen kişilerin sayısı hep artıyor. «Kırım Dayanışması» katılımcıların, taraftarların, misafirlerin sayısı hep artıyor ve bütün bunları ben yeni tarihimizin hayırlı sayfaları olarak görüyorum, İnşallah.

Halkımızın içinde, bu yıllar içinde, yüzlerce yeni genç, cesur kalpli ve en önemlisi imanlı aktivistler meydana çıktı. Yardım eli uzatacak, destek verecek oğul ve kızlarımız kendilerini böyle ağır günlerde gösterdi. Ve böyle insanlar her bir şehir, köy ve kasabada var. Allah’ım hepinizden razı olsun. Cemaatim ile gurur duyuyorum!

Edem ağa, diğer tutsaklar, aktivistler ve bütün halkımız daima dualarımızda. Başlayan üç ayların bereketi ve faydası hepimize kısmet olsun. Gelecek Ramazan ayını ve bayramını özgürlükte, bir vücut, bir beden gibi geçirmeyi Rabbimiz nasip eylesin.

Saygılarım ile Server Rüstem oğlu Mustafayev"

http://qha.com.tr/haberler/edem-bekirov-tutukevinin-revirine-sevk-edildi/10580/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.