SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden ağır hasta siyasi tutsak Bekirov'a şantaj

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden ağır hasta siyasi tutsak Bekirov'a şantaj
http://qha.com.tr/haberler/siyasi-tutsak-edem-bekirov-un-seker-komasina-girme-riski-artiyor/26653/

İşgalciler, Rus işgali altındaki Kırım’da aralık 2018’den bu yana düzmece bir dava çerçevesinde alıkonulan ağır hasta, siyasi tutsak Edem Bekirov’a şantaj yapıyor. Bekirov’a karşı açılan düzmece davayı inceleyen sözde soruşturma görevlileri, Bekirov'un suçu itiraf etmesi karşılığında, tutuklama kararını ev hapsi kararıyla değiştirmeyi teklif ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Edem Bekirov’un avukatı İslam Velilayev, “Savunma, uzmanlık incelemelerini incelediği sırada, soruşturma görevlisi bir kere daha Bekirov’a suçunu itiraf etmeye teklif etti. Suçunu itiraf edersen hemen ev hapsine göndeririz. Edem Aga, bir kere daha suçlandığı şeyleri yapmadığını ve hayatında bu kadar miktarda mühimmat görmediğini tekrarladı. Ben, avukat olarak, suçu itiraf ettikten sonra ne olacak diye sordum. Sadece itiraf etmek yetersiz. Daha sonra onlar liderlerimizin soyadlarını olayın azmettiricisi olarak itiraf etmeyi talep edecekler.” diye kaydetti.

Soruşturmanın tamamlanma aşamasına geldiğini, ancak soruşturma görevlisinin, Bekirov’un tutuklama süresini uzatmak için kasıtlı olarak soruşturma faaliyetlerini uzattığını belirten avukat, “Tutuklama süresi sona eriyor, soruşturma görevlisi soruşturma faaliyetleri yürütmüyor, süreç uzatılıyor. Bu sefer mahkemenin bizi duyacağı ve Edem Aga hakkında ev hapsi tedbiri alacağını umuyorum. Savunma kendi tarafından bunun için gereken her şeyi yapıyor.” ifadeleri kullandı.

Bilindiği gibi Edem Bekirov’un eşi Gülnara Bekirova dün yaptığı açıklamada,  “Annesini ziyaret etmek amacıyla Kırım’a giriş yaptığı sırada 12 Aralık 2018 tarihinde yasa dışı olarak tutuklanan eşim Edem Bekirov, Akmescit tutukevinde kasıtlı olarak öldürülüyor.”ifadesini kullanmıştı.

http://qha.com.tr/haberler/edem-bekirov-tutukevinde-kasitli-olarak-olduruluyor/36865/

İŞGALCİLER, EDEM BEKİROV’UN TÜM HASTALIKLARINA RAĞMEN TUTUKLU KALMASINDA ISRAR EDİYOR

10 Mart 2019’da Rus işgali altındaki Kırım’da Akmescit’in Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesinde, Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov’un tutukluluk süresinin uzatılması ile ilgili duruşma gerçekleşmişti. Sözde yargıç, Kırım Tatar siyasi tutsak Bekirov ve avukatının ev hapsi talebini reddetti ve Bekirov’un tutukluluk süresini 12 Haziran 2019 tarihine kadar uzatma kararı almıştı.

Herson bölgesindeki Novoalekseyevka kasabasında ikamet eden 1961 doğumlu Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov, işgal edilen Kırım’da yaşayan annesini ziyaret etmek için 12 Aralık 2018 tarihinde yarımadaya Çongar kontrol noktasından giriş yaparken Rus işgalci görevliler tarafından alıkonulmuştu.

http://qha.com.tr/kryim-tataryi/avukat-siyasi-tutsak-edem-bekirov-sadece-oturarak-uyuyabiliyor/11590/

Kalp hastası olan ve sağ ayağı olmadığı için protez bacak kullanan Bekirov’un saat 08.30 civarında gözaltına alındığı bildirilmişti. Günde 16 hap alması gereken Bekirov’dan akşam saatlerine kadar haber alınamamıştı. Daha sonra Bekirov eşini arayarak kendisinin Akmescit’teki FSB şubesinde tutulduğunu bildirmişti.

13 Aralık 2018 tarihinde, Kırım’da bulunan Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov hakkında tutuklama kararı almıştı.

FSB’nin sözde Kırım Müdürlüğünün 20 Aralık 2018 tarihinde, Edem Bekirov’a sözde “resmi” suçlama yönelterek, onu Rusya Ceza Kanununun 222. maddesinin 2. fıkrası ve 222.1. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silah kaçakçılığı ve patlayıcı maddeleri yasa dışı satın alma, depolama veya bir başkasına temin etmekle suçladığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.