SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler iki Kırım Tatar aktivisti alıkoydu

İşgalciler iki Kırım Tatar aktivisti alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler iki Kırım Tatar aktivisti alıkoydu

Rus işgalcilerin, Ukrayna’nın ana kısmı ile işgal altındaki Kırım arasında bulunan Kalançak kontrol noktasında iki Kırım Tatar aktivisti alıkoyduğu bildirildi.

İşgalciler, bu sabah saat 9.15 sıralarında Kırım Dayanışması teşkilatı aktivistleri Remzi Bekirov ve Ruslan Süleymanov’u Kalançak kontrol noktasında alıkoydu. İşgal güçleri, Remzi Bekirov’un eşi Halide Bekirov’a iki aktivistin ayrıntılı kontrol odasında tutulduğunu bildirdi.

Kırım Tatar aktivistler Remzi Bekirov ve Ruslan Süleymanov şubat 2017’de evinde arama yapılan Marlen Mustafayev’e destek verdikleri için 5 gün süreyle tutuklanan 10 Kırım Tatarı arasındaydı.

30 Mart 2017 tarihinde ise işgalci mahkeme Remzi Bekirov’u sosyal ağlarda güya yasak materyaller yayınlamakla suçlu bularak ona üç gün tutukluluk cezası vermişti.

Öte yandan, Ruslan Süleymanov da, ekim 2017’de Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçlerin Kırım Tatarlarına karşı kanunsuzluğunu protesto etmek için tek kişilik eylem düzenleyen ve işgalciler tarafından gözaltına alınan aktivistler arasındaydı.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-tatarlarina-yonelik-baski-durmuyor-isgal-edilen-kirim-da-arama/10899/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.