SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Kırım'ın 5 kentinde hava kirliliği seviyesi standartları aşıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Kırım'ın 5 kentinde hava kirliliği seviyesi standartları aşıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın 5 kentinde hava kirliliği oranının, izin verilen sınırı aştığı bildirildi.

Kırım’ın sözde Hidrometeoroloji ve Çevre Denetleme Müdürlüğünün açıklamasına göre Kerç, Krasnoperekopsk, Akmescit (Simferopol), Akyar (Sivastopol) ve Armanpazarı’nda (Armyansk) hava kirliliğinde artış gözlemlendi.

KERÇ, AKYAR, ARMANPAZARI...

Kerç’te azot dioksit, Krasnoperekopsk’ta ise asılı katı maddeler; karbon monoksit, azot dioksit, kükürt dioksit ve hidrojen klorür maddelerinin havadaki miktarının normal ölçüleri aştığı kaydedildi.

Akyar’da havada çok fazla toz tespit edilirken, Akmescit’te toz dışında, havadaki karbonmonoksit oranının normları aştığı da ifade edildi.

Armanpazarı’nda asılı katı maddeler, karbon monoksit, azot dioksit ve hidrojen florür konsantrasyonunun izin verilen normları aştığı ifade edildi.

YALTA'DA ORAN "DÜŞÜK"

Öte yandan Yalta’da asılı katı maddeler ve azot dioksitin havadaki oranının normları aştığını belirtilirken, buradaki hava kirliliği seviyesi “düşük” olarak nitelendirildi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce, Kırım’ın Armanpazarı(Armyansk) bölgesinde Ağustos 2018'de meydana gelen çevre felaketi nedeniyle havadaki zararlı kimyasalların konsantrasyonunun izin verilen normları 9 kat aştığı bildirilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/isgal-edilen-kirim-in-dort-sehrinde-hava-kirliligi-tehdit-edici-boyutta/9000/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.