SON DAKİKA
Hava Durumu

Avukat: Siyasi tutsak Edem Bekirov sadece oturarak uyuyabiliyor

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avukat: Siyasi tutsak Edem Bekirov sadece oturarak uyuyabiliyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 12 Aralık’tan bu yana tutuklu bulunan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov’un sağlık durumu kötüleşiyor.

Avukat İslam Velilayev, ağır hasta siyasi tutsak Edem Bekirov’u tutukevinde ziyaret etti. Ziyaretten sonra açıklama yapan avukat, Edem Bekirov’un cuma günü hastaneye götürülerek endokrinolog ve kardiyolog tarafından muayene edildiğini anlattı.

Velilyayev, “Bilindiği gibi Bekirov’un tutuklanmasından beri 100’den fazla gün geçti, 100 gün devam eden işkence. Kalp hastalığı ve diyabeti ağırlaşıyor. Alerjik öksürük eşliğinde nefes darlığı çekiyor bu yüzden Edem aga oturarak uyuyor(!!!)” diye bildirdi.

Tutukevi revirinin kesinlikle bir hastane olmadığı belirten avukat, Edem Bekirov’un uygun tıbbi bakımı alması için hastaneye yatırılması gerektiğini ifade ederek, “Tüm bunlara rağmen Edem aga sabır ve dayanıklılık sergiliyor ayrıca tüm Kırım Tatar halkına, ona ve Kırım’daki siyasi tutsaklara destek veren herkese teşekkürlerini bildiriyor.” açıklamasını yaptı.

http://qha.com.tr/haberler/edem-bekirov-tutukevinin-revirine-sevk-edildi/10580/

20 Mart tarihinde, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 12 Aralık’tan bu yana tutuklu bulunan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov’un tutukevinin revirine sevk edildiği bildirilmişti.

İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILARI DEVAM EDİYOR http://qha.com.tr/haberler/avukat-edem-bekirov-aclik-grevine-baslamak-istiyor/10065/

Herson bölgesindeki Novoalekseyevka kasabasında ikamet eden 1961 doğumlu Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov, işgal edilen Kırım’da yaşayan annesini ziyaret etmek için 12 Aralık tarihinde yarımadaya Çongar kontrol noktasından giriş yaparken Rus işgalci görevliler tarafından alıkonulmuştu.

Kalp hastası olan ve sağ ayağı olmadığı için protez bacak kullanan Bekirov’un saat 08.30 civarında gözaltına alındığı bildirilmişti. Günde 16 hap alması gereken Bekirov’dan akşam saatlerine kadar haber alınamamıştı. Daha sonra Bekirov eşini arayarak kendisinin Akmescit’teki FSB şubesinde tutulduğunu bildirmişti.

13 Aralık tarihinde, Kırım’da bulunan Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov hakkında tutuklama kararı almıştı. Bekirov, 11 Şubat tarihinde kadar tutuklu kalacak.

FSB’nin sözde Kırım Müdürlüğünün 20 Aralık tarihinde, Edem Bekirov’a sözde “resmi” suçlama yönelterek, onu Rusya Ceza Kanununun 222. maddesinin 2. fıkrası ve 222.1. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silah kaçakçılığı ve patlayıcı maddeleri yasa dışı satın alma, depolama veya bir başkasına temin etmekle suçlandığı bildirilmişti.

Avukat Aleksey Ladin, kalp ve şeker hastası olan ayrıca bir ayağı ampute durumdaki Bekirov’a tutukevinde gerekli tıbbi bakımın sağlanmadığını belirtmişti.

http://qha.com.tr/haberler/moskova-da-agir-hasta-durumundaki-siyasi-tutsaklara-destek-eylemi-duzenlendi/11365/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.