SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskiy’in Kırım Temsilcisi: Durum hiç iyi değil

Ukrayna Cumhurbaşkanın Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, Rus işgali nedeniyle Kırım’daki salgın durumunun çok kötü olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2020 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2020 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskiy’in Kırım Temsilcisi: Durum hiç iyi değil

Ukrayna Cumhurbaşkanın Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, Rus işgali nedeniyle Kırım’daki salgın durumunun çok kötü olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın Segodnya gazetesine verdiği demeçte Korınevıç, "Geçici işgal altındaki Kırım ve Sivastopol'deki (Akyar) durum iyi değil, hatta kötü diyebiliriz. Gerçekten de, yeterli kadar ilaç, koruyucu malzeme ve test yok. Bazı hastaneler kapatılıyor, çünkü Armyansk (Arman Pazarı) veya Sivastopol’deki (Akyar) gibi bütün hastanenin enfekte olduğuna dair şüpheler var. Kırım medeni dünyadan koparıldı. Rusya'nın işgali nedeniyle Kırım’a yurt dışından test veya ilaç tedariki yapılamıyor, çünkü tabii ki hiçbir yabancı ülke bunu göze alamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, yarımadaya hastalığın çoğunlukla Rusya’dan getirildiğini kaydeden Korınevıç, "Birçok kişi virüsü Rusya'dan, örneğin Moskova'dan getiriyor. Durum kötü. Kişisel tecrit rejimi uygulandı. İhlal edenlere ağır para cezaları kesiliyor. Kırım bundan önce de gri kapalı bölge idi. Ancak koronavirüs pandemisi  nedeniyle Kırım’daki durum daha da kötüleşti. Orada yaşayan vatandaşlarımız için çok endişeliyiz." dedi.

İşgalci Rus yönetiminin Kırım’daki salgınla ilgili gerçek durumu gizlediği kanaatinde olduğunu ifade eden Korınevıç, "Bu verilerin gerçeği yansıtmıyor olabileceğini anlıyoruz, çünkü hiçbir uluslararası kuruluş onlardan sorumlu değil, hiçbir uluslararası gözlemci bunları doğrulayamaz. Bu yüzden, eksik bilgi verildiğinden, durumun olduğundan farklı gösterildiği kanaatindeyiz." diye konuştu.

İşgalci makamların verilerine göre, Kırım’da 23 Nisan itibariyle tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 25’i Akyar’da olmak üzere toplam 78’e çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.