SON DAKİKA
Hava Durumu

"Yurt dışına çıkan ve bunu gizleyen Kırımlıları dövün!"

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Yurt dışına çıkan ve bunu gizleyen Kırımlıları dövün!"

Koronavirüs pandemisi tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kremlin kontrolündeki yönetiminin yaptığı açıklamalara göre, yarımadada şu an laboratuvarda teyit edilmiş 7 koronavirüs vakası bulunuyor. 

İşgal edilen Kırım'n sözde yönetimi, tüm dünyanın koronavirüsle mücadele etmek için kullandığı önlemleri örnek almak yerine kendi zorba yöntemlerine başvuruyor. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, yarımadadaki koronavirüs salgını durumunun ele alındığı toplantıda konuşma yaparken, işgalci güçleri yakın zamanda gerçekleştirdikleri yurt dışı seyahatleri ile ilgili bilgileri gizleyen Kırımlıları dövmeye davet etti.

Aksyonov, "Polisten rica ediyorum örneğin seyahatini gizleyen biri karşınıza çıktı sizde alın ve bildiğiniz tüm dövüş tekniklerini üzerinde uygulayın. Tüm bildiklerinizi! Diğerleri de bunu görüp bilgi saklamasın." dedi.

Buna ek olarak yurt dışı seyahati ile ilgili bilgi gizleyenlerin mahkeme aracılığıyla cezalandırılması gerektiği vurguladı.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU: AKSYONOV BU AÇIKLAMA YÜZÜNDEN CEZALANDIRILMALI

Aksyonov’un yaptığı açıklamayı değerlendiren Kırım İnsan Hakları Grubu Başkanı Olga Skripnik, Aksyonov'un bu yüzünden cezalandırılması gerektiğini ifade etti. 

Aksyonov’un bu açıklamasıyla sözde polis görevlilerini suç işlemeye davet ettiğini belirten Skripnik, "Rusya Kırım’da kendi yasalarını uyguluyor. Bu yüzden bu örnekle ilgili Rusya Ceza Kanununun 282. maddesinin 2. fıkrası (resmi konumunu kullanarak nefreti veya düşmanlığı kışkırtma, insan onurunu aşağılama) uyarınca dava açılabilir. Ancak bu tür maddeler Kırım’da seçici olarak kullanıyorlar. Hazırladığımız izleme sonuçlarından da görüldüğü gibi bu madde çerçevesinde muhalif aktivistler kovuşturuluyor. Ancak Ukrain, Kırım Tatarları, Müslümanlarla ilgili düşmanlığı kışkırtan işgalci yetkililerin açıklamaları görmezden geliniyor." diye kaydetti.

https://qha.com.tr/multimedya/ktmm-baskan-yardimcisi-celal-isgalci-yonetim-kirim-da-gerekli-tedbirleri-almiyor-herkes-temkinli-olmali/177820/


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.