SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine hücre cezası: İşgalciler, Kırım Tatar siyasi tutsaklara zulmetmeye devam ediyor

Yine hücre cezası: İşgalciler, Kırım Tatar siyasi tutsaklara zulmetmeye devam ediyor!

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yine hücre cezası: İşgalciler, Kırım Tatar siyasi tutsaklara zulmetmeye devam ediyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yargılanan Kırım Tatar siyasi tutsak Enver Omerov’un hücre cezasına gönderildiği bildirildi.

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAĞA HÜCRE ZULMÜ

Ukrayna’nın Rostov-na-Donu Başkonsolosu Taras Malışevskıy yaptığı açıklamada, 19 Mayıs 2020 tarihinde Enver Osmanov’u tutukevinde ziyaret ettiğini aktardı. Başkonsolos Malışevskıy, Osmanov’un işgal edilen Kırım’dan Rostov-na-Donu kentine sevk edildikten hemen sonra 15 gün hücrede kaldığını kaydetti.

Enver Osmanov’u 12 Mayıs 2020'de ziyaret ettiğini belirten Başkonsolos, "Konuşacak çok şeyimiz vardı. Sağlık sorunları onu rahatsız ediyor. Elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışacağız. Umarım hücredeki kötü şartlar zaten zayıf olan bünyesini daha da kötüleştirmez" diye kaydetti.

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATARLARININ EVLERİNE BASKIN

Rus işgali altındaki Kırım’da 10 Haziran 2019 tarihinde işgalci güçler sabah saatlerinde beş farklı adrese baskın düzenlemişti. Karasupazar (Belogorsk) şehrindeki baskından sonra Enver Omerov, oğlu Riza Omerov ve Ayder Cepparov alıkonulmuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.