SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünlü Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in annesi vefat etti

Ünlü Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in annesi vefat etti

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ünlü Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in annesi vefat etti

Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev’in annesi Subiye Nalbandova vefat etti. Yazar, öğretmen, oyuncu ve şarkıcı olan Subiye Nalbandova, Kırım Tatar televizyonunun geliştirilmesine büyük katkı sağladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, ünlü Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev’in annesi Subiye Nalbandova’nın 83 yaşında hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Çubarov, "Bugün Kırım Tatar halkı, yazar, öğretmen, oyuncu, şarkıcı, ilk Kırım Tatar çocuk programını hazırlayan ve sunan kişiyi kaybetti. Kırım Tatar Milli Meclisi adına ve şahsen annesini kaybeden Ahtem Seytablayev’e ve Subiye Nalbandova’nın tüm akraba ile yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

 SUBİYE NALBANDOVA Ahtem Seytablayev ve annesi Subiye Nalbandova

Kırım’da 24 Mart 1938’de dünyaya gelen Subiye Nalbandova’nın ailesi 18 Mayıs 1944’te tüm Kırım Tatar halkıyla birlikte vatanından sürgün edildi. 1955 yılına kadar Nalbandova’nın ailesi Mari El Cumhuriyetindeki özel yerleşim yerinde alıkonuldu ve büyükler ile çocuklar ağaç kesim işinde zorla çalıştırıldı.

1955 yılında Subiye Nalbandova’nın ailesi Tacikistan’a taşındı. Müzik Okulundan mezun olan Nalbandova Taşkent Sanat Enstitüsüne eğitim almaya başladı.

1990 Subiye Nalbandova’nın ailesi sürgünden Kırım’a döndü. Kırım’da Subiye Hanım Kırım Sanat Okulunda vokal ve sahne konuşması dersleri vermeye başladı. 1992 yılında Nalbandova Kırım çocuk televizyon kanalında çalışmaya başladı. Kanalda Nalbanova “Merhaba Çocuklar” (Merabanız Balalar) programızı hazırlayıp sunmaya başladı. Bu program sayesinde binlerce Kırım Tatar çocuğu Kırım Tatarca yayımlanan programı izleme şansına sahip oldu.

QHA olarak Kırım Tatar halkının ünlü ismi Subiye Nalbandova'ya rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.