SON DAKİKA
Hava Durumu

"Uluslararası toplum Rusya’nın alaycı meydan okumalarına karşı koymak için acil ve katı önlemleri almalı"

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2020 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2020 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Uluslararası toplum Rusya’nın alaycı meydan okumalarına karşı koymak için acil ve katı önlemleri almalı"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) uluslararası toplumu, Avrupa kıtasında yeni felaketler yaşanabileceğine ilişkin tehdit oluşturan Rusya'nın eylemlerine karşı koymaya davet etti. KTMM'nin açıklamasında yeni faciaların önüne geçebilmek için

Ukrayna’da kaydedilen, 2. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden insanların anısına ithaf edilen Anma ve Uzlaşma Günü ile Nazizm'e karşı Zafer Günü dolayısıyla yapılan açıklamada KTMM, “Söz konusu açıklamayla KTMM, ABD, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya Dışişleri Bakanlarının 2. Dünya Savaşı’nın bitişinin 75. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı açıklamaya katılıyor ve bir kere daha uluslararası topluma, emperyalist Rusya’nın alaycı meydan okumalarına karşı koymak için acil ve katı önlemleri alma çağrısını yeniliyor.” ifadelerini kullandı.

"RUSYA, KIRIM TATARLARINA YÖNELİK ETNİK KIRIM POLİTİKASINI YÜRÜTÜYOR"

Son 6 yıl boyunca Kırım Tatar halkının tarihi vatanları Kırım’ın Rus işgali altında bulunduğu hatırlatılan açıklamada, “Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarında Rusya Federasyonu devlet organları tarafından Kırım Tatarları ve diğer Ukrayna vatandaşlarına yapılan sistematik ve etnik kökene dayalı baskı, Kırım Tatarlarına, Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kurultayı gibi onları temsil eden organlara  karşı etnik ve dini nedenlerden ötürü yürütülen kovuşturmalar, Kırım Tatar halkına karşı yürütülen etnik kırım politikasının bir parçasıdır.” denildi.

"ETKİLİ BASKI ARAÇLARI HALA BULUNMADI"

Açıklamada ayrıca uluslararası toplumun hala Rusya’nın uluslararası hukuk ve ilkelere uymasını sağlamak, ayrıca Kırım’ın işgaline son vermeye zorlamak için etkili bir baskı aracı bulamadığına da dikkat çekildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.