SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Güvenlik Uzmanı: Rusya'nın Kırım’da yeni bir askeri poligon inşası birçok açıdan endişe vericidir

Uluslararası Güvenlik Uzmanı: Rusya'nın Kırım’da yeni bir askeri poligon inşası birçok açıdan endişe vericidir

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2022 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Güvenlik Uzmanı: Rusya'nın Kırım’da yeni bir askeri poligon inşası birçok açıdan endişe vericidir

Rusya Savunma Bakanlığı, birkaç gün önce, 2022 yılında işgal altındaki Kırım’da yeni bir askeri poligonun kurulacağını açıkladı. Ukrayna Oleksandr Razumkov Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Dış Politika ve Uluslararası Güvenlik uzmanı Oleksiy Melnik, işgal altındaki yarımadada yeni bir askeri poligonunun inşa edilmesinin birçok açıdan endişe verici bir bilgi olduğunu ifade etti.

Ukrayna Oleksandr Razumkov Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Dış Politika ve Uluslararası Güvenlik Uzmanı Oleksiy Melnik, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da yeni bir askeri poligon oluşturma planlarını değerlendirdi. QHA’ya konuşan Melnik, poligonun inşa edilmesinin zaten büyük bir askeri üsse dönüştürülen Kırım’daki Rus askeri faaliyetlerini artıracağının altını çizdi. Melnık, ayrıca bu adımın, yarımada için ciddi çevresel tehditler oluşturacağını belirtti.

Guardian, Rusya'nın Ukrayna'ya olası saldırı planlarını yayımlandı!The Guardian, Rusya’nın Ukrayna’ya olası saldırı planlarını yayımladı
"KIRIM'IN DAHA FAZLA ASKERİLEŞTİRMESİNE YÖNELİK ADIMLAR..."

İşgalcilerin bir yandan çevreyi koruma bahanesiyle milli parkları ziyaretçilere kapattığını öte yandan tatbikat düzenlemeye devam ettiğini kaydeden Melnik, “Bir yandan çevre için bir tehdit oluşturdukları bahanesiyle turistler için milli parklara giriş yasaklanırken, diğer yandan sözde koruma altında bulunan alanlar ağır makinelerle bombalanarak yok ediliyor. Bununla birlikte Kırım’da bir poligonun daha inşa edilmesi, asker sayısının artırılması, altyapının genişletilmesi demek. Yani bunlar, tehlike oluşturulan ve Kırım'ın daha fazla askerileştirilmesine yönelik adımlar.” dedi.

Rusya, işgal altına aldığı Kırım'da yeni askeri poligon oluşturacak RUSYA'NIN DÜZENLEDİĞİ ASKERİ EĞİTİMLER SALDIRI AMAÇLI

Kırım Yarımadası'nın Rusya'nın Ukrayna'yı işgal tehdidinin geldiği yönlerden birisi olduğunu ifade eden Güvenlik Uzmanı Melnik, Rusya için yarımadaya içme suyu sağlama sorununun hala güncelliğini koruduğunu belirterek, “En kötü senaryoyu ele alırsak; yani çok yönlü saldırıyı. Kırım, tehlikeli yönlerden biri kalmaya devam ediyor. Rusya’nın Kırım da ve Ukrayna sınırları yakınlarında düzenlediği askeri eğitimlere dikkat edersek onların savunma amaçlı tatbikat olmadığını, tatbikatlar sırasında saldırı senaryoların üzerinde eğitim yapıldığını görürüz. Yani tüm bunlar Ukrayna topraklarına düzenlenecek olası bir saldırının provaları.” ifadeleri kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.