SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı modacı ve Kırım Tatar seramik ustasının iş birliğinde hazırlanan koleksiyon, Ukrayna Moda Haftası'nda

Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle phygital (Fiziksel ile dijital deneyimleri harmanlayarak tüketiciye en doğru yoldan ve ölçümlenebilir şekilde ulaşmayı sağlayan yeni nesil bir pazarlama yöntemi) formatta gerçekleştirilecek olan moda haftası (Ukrainian Fasion Week) kapsamında, Ukraynalı modacı Polina Veller'in Kırım Tatar desenlerinden esinlenerek ünlü Kırım Tatar seramik Sanatçısı Rüstem Skibin ile iş birliğinde ortaya çıkardığı koleksiyonu sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2021 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı modacı ve Kırım Tatar seramik ustasının iş birliğinde hazırlanan koleksiyon, Ukrayna Moda Haftası'nda

Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle phygital formatta gerçekleştirilecek olan moda haftası (Ukrainian Fasion Week) kapsamında, Ukraynalı modacı Polina Veller'in Kırım Tatar desenlerinden esinlenerek ünlü Kırım Tatar seramik Sanatçısı Rüstem Skibin ile iş birliğinde ortaya çıkardığı koleksiyonu sunulacak.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de 5-8 Şubat tarihleri arasında moda haftası gerçekleştirilecek. Koronavirüs salgını nedeniyle bu sene phygital formatta (Fiziksel ile dijital deneyimleri harmanlayarak tüketiciye en doğru yoldan ve ölçümlenebilir şekilde ulaşmayı sağlayan yeni nesil bir pazarlama yöntemi) düzenlenecek moda haftasının çevrimiçi kısmı, MEGOGO medya servisinde yayımlanacak. Bu yılki moda haftasında Ukraynalı modacı Polina Veller, Kırım Tatar desenlerinden ilham alarak ünlü seramik ustası Rüstem Skibin ile işbirliğinde hazırladığı koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sunacak.

GÖSTERİMİ 7 ŞUBAT'TA YAPILACAK

Kırım Tatarca "Oyma" ismini taşıyan koleksiyon gösterimi, moda haftası çerçevesinde 7 Şubat 2021 günü TSİ 18.00'da çevrimiçi yapılacak. Koleksiyonla ilgili yapılan açıklamada, Oymanın Kırım Tatarlarında geleneksel olarak nakış için bir şablon olarak ve kiyiz (yer halısı, kilim) yapımında aplike olarak kullanıldığı kaydedildi.

Modacının kıyafetlerinde müze koleksiyonlarında bulunan Kırım Tatar desenleri kullanılarak hazırlanan kompozisyonların yer aldığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.