SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı akademisyen Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nü kutladı

Ukraynalı akademisyen Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nü kutladı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı akademisyen Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nü kutladı

Ukraynalı akademisyen Andriy Jıvaçivskiy, şahsi Youtube kanalında Kırım Tatar Milli Bayrak Günü için çektiği videoyu yayımladı. Kırım Tatar bayrağı açarak video çeken Jıvaçivskiy, “Bu bayrakta Reşat Ahmetov kanı var. 18’inci 19’uncu yüzyıl şehidi Kırım Tatarlarının kanı var. 1944’te sürgün edilen büyükanne ve büyükbabalarınız kanı var. Eminim ki yakın zamanda Kırım da Ukrayna da özgürlük kazanacak ve beraber yürüyecekler” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı akademisyen Andriy Jıvaçivskiy, sosyal medya hesabından 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nü kutladı. Kırım Tatarlarına destek veren Jıvaçivskiy, video mesajında Kırım Tatarları için dünyaya sesini duyurmayı amaçlıyor.

Kırım Tatar bayrağı açarak video çeken Ukraynalı Jıvaçivskiy şu ifadelere yer verdi:

“Hürmetli Kırım Tatarları, Aziz dostlarım, 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günüdür. Bu bayrak benim için de Ukrayna için de çok önemli. Bu bayrak için 2014 yılında Kırım Tatarları Rus işgaline karşı çıktı. Bu bayrakta Reşat Ahmetov kanı var. 18’inci 19’uncu yüzyıl şehidi Kırım Tatarlarının kanı var. 1944’te sürgün edilen büyükanne ve büyükbabalarınız kanı var. Musa Mamut'un kanı da var. Kırım Tatarları bugün Ukrayna için savaşıyorlar. Bu bayrak serbestlik, demokrasi demek. Eminim ki yakın zamanda Kırım da Ukrayna da özgürlük kazanacak ve beraber yürüyecekler. Bu bayrak için Nariman Celal ve diğer siyasi tutsaklar hapishanede duruyorlar. Fakat her savaş biter ve diktatörler ölür. Eminim ki yakında bu bayrak Kırım’da ve Ukrayna’da dalgalanacak. Sabırlı olun. Yaşa Kırım, Slava Ukraine!”

https://www.youtube.com/watch?v=TT_qh9Me-nQ&t=180s&ab_channel=CarpathianPasha-%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D0%9F%D0%B0%D1%88%D0%B0 KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesine ilişkin karar kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.