SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı yarımadadaki insan hakları ihlallerini savaş suçu olarak inceliyor

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı yarımadadaki insan hakları ihlallerini savaş suçu olarak inceliyor

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra, Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Kırım’daki insan hakları ihlallerini uluslararası savaş suçları olarak nitelendiriyor ve bu şekilde soruşturma yürütüyor.

YASAL DÜZENLEMELER YAPILACAK

Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı Gündüz Mamedov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada; Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’nın Kırım’daki insan hakları ihlallerini uluslararası savaş suçları olarak nitelendirdiğini ve onları bu şekilde soruşturduğunu belirtirken, bundan dolayı Ukrayna Ceza Kanunu'nda değişikliklerin yapılması ve “geçici olarak işgal altında bulunan Ukrayna topraklarında, uluslararası suçlardan sorumlu olan kişilerin adalete teslim edilmesi için yasal temelin genişletilmesi” gerektiğini ifade etti.

ULUSLARARASI İNSANİ HUKUK NORMALARI

Mamedov, “İnsanlığa karşı suç işleyenlerin cezalandırılması da dahil olmak üzere, uluslararası insani hukuk normları, tam olarak ulusal ceza hukukuna göre uygulanması gerekiyor.” dedi.

Mamedov'a göre, Ukrayna’da ilgili yasanın kabul edilmesi işgal edilen Kırım’daki insan hakları ihlallerine uygun bir adli ve yasal değerlendirme yapmaya ve suçluları cezalandırmaya izin verecek.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-ya-bagli-kirim-savciligi-bin-500-den-fazla-sorusturma-yurutuyor/5642/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.