SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Vaşington Büyükelçiliğinde Kırım Tatar bayrağı göndere çekildi

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2022 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Vaşington Büyükelçiliğinde Kırım Tatar bayrağı göndere çekildi


Ukrayna’nın Vaşington Büyükelçiliği önünde Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’ne özel Tarak Tamgalı Gök bayrak göndere çekildi. Büyükelçi Oksana Markarova ve Kırım Tatar halkının katılımıyla gerçekleştirilen törende, işgalci Rus saldırılarına direnen Ukrayna’nın milli marşı okundu.



Ukrayna’nın Vaşington (Washington) Büyükelçiliğinde, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla Kırım Tatar bayrağı göndere çekti. Büyükelçi Oksana Markarova ve beraberindeki Kırım Tatarları, bayrak göndere çekilirken, Ukrayna’nın Milli Marşı’nı okudu.



Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan konuya ilişkin paylaşımda, “2014 yılında Rusya'nın yasadışı işgalinden bu yana sürekli terör ve baskı altında yaşayan Kırım'ın yerli halkı Kırım Tatarlarıyla dayanışma içindeyiz. Topraklarımızı özgürleştireceğiz ve Kırım Tatarlarının bayrağı, Ukrayna devlet bayrağıyla birlikte kesinlikle özgür Ukrayna ve Kırım üzerinde dalgalanacaktır” ifadelerine yer verildi.



Kırım Tatar Milli Bayrak Günü, Rusya’nın 2014 yılındaki yasa dışı ilhakından bu yana Vatan Kırım’da kutlanamıyor. Ukrayna ve Kırım diasporasının yaşadığı ülkelerde, Kırım bayrağı gökyüzünde dalgalanıyor.





KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜ



Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesine ilişkin karar kabul edildi. Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.