SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Rusya'ya cevap verdi: Ulusal sembollerimize hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz

Ukrayna Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2020) katılacağı yeni formayı dün tanıttı. Yeni formalarda Kırım dahil Ukrayna haritasının yer alması, Rusya’yı rahatsız etti. Rusya’nın küstah açıklamalara cevap veren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, "Ulusal sembollerimize hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Rusya'ya cevap verdi: Ulusal sembollerimize hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz

Ukrayna Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2020) katılacağı yeni formayı dün tanıttı. Yeni formalarda Kırım dahil Ukrayna haritasının yer alması, Rusya’yı rahatsız etti. Rusya’nın küstah açıklamalara cevap veren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, "Ulusal sembollerimize hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Ukrayna milli futbol takımının, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda giyeceği yeni formanın üstünde Ukrayna haritası ve “Yaşasın Ukrayna” sloganı yer aldı. Uluslararası tanınmış sınırları ile Ukrayna haritasının, forma üzerinde yer almasından rahatsız olan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu iddia etti ve Ukrayna'nın ulusal sloganı "Yaşasın Ukrayna" ifadesini Nazi selamına benzetti. Sosyal medya üzerinden Zaharova’nın açıklamasını yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, "Milli takımımızın yeni formasını çok beğendim. Uluslararası kabul görmüş sınırlar veya devletimizin resmi selamlaması gözlerini kestiği için tıslamaya başlayan herkese söyleyeceğim şey şu: Ulusal sembollerimize hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD, UKRAYNA'YA DESTEK VERDİ

ABD’nin Kıyiv Büyükelçiliği de UEFA tarafından onaylanan Ukrayna milli futbol takımının yeni formasını çok beğendiğini bildirdi. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Büyükelçilik, "Yeni formayı çok beğendik. Yaşasın Ukrayna! Kırım Ukrayna’dır" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.