SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’nin Kırım meselesindeki tutumu kesin

Ankara, Kırım’ı Ukrayna’nın toprağı olarak kabul ettiğini bir kere daha ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’nin Kırım meselesindeki tutumu kesin

Ankara, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı Ukrayna’nın toprağı olarak kabul ediyor ve yarımadada düzenlenecek Rusya Devlet Duması seçimleri ile ilgili durumu da bu tutum açısından değerlendiriyor.
 
Kiev’de bugün, 16 Eylül tarihinde düzenlenen 13. Yalta Avrupa Stratejisi Zirvesi’ne (YES) katılan Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Zirve çerçevesinde gazetecilere konuşan Mehmet Şimşek, “Bizim Kırım ile ilgili konumumuz çok net: Kırım Ukrayna’nın parçasıdır. Bu konuda kesiniz, bu tartışılamaz” diye kaydetti.
 
Türkiye’nin Kırım’ın işgalini tanımama tutumunu izlediğini ifade eden Şimşek, bununla birlikte Rus işgali altında bulunan Kırım’da Rusya Devlet Duması seçimlerinin düzenlenmesini hukuki olarak değerlenmedi. Şimşek, Türkiye’nin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı Ukrayna’nın toprağı olarak kabul ettiğini ve özgür seçimlerin sadece bu açıdan hareketle düzenlenebileceği kanaatinde olduğunu belirtti.
 
Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağustos ayında Petro Poroşenko ile yaptığı telefon görüşmesinde Kırım’ın yasa dışı işgalini tanımadığı ve Kırım Tatarlarını her türlü desteklemeye devam edeceğini bildirdiği açıklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.