SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırım'ı işgalden kurtarma stratejisi üzerinde çalışmaya devam ediyor

Ukrayna, Kırım'ı işgalden kurtarma stratejisi üzerinde çalışmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırım'ı işgalden kurtarma stratejisi üzerinde çalışmaya devam ediyor

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Oleksiy Reznikov başkanlığında düzenlenen toplantıda Ukrayna devletinin yürütme organları, Kırım’ı işgalden kurtarma stratejisine ilişkin yaklaşımları koordineli bir şekilde müzakere etti.

KULEBA: KIRIM'I İŞGALDEN KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 6 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında Kırım’ı işgalden kurtarma stratejisi üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Dün, Başbakan Yardımcısı, Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Oleksiy Reznikov başkanlığında toplantı gerçekleşti. Toplantıda yürütme organları Kırım’ı işgalden kurtarma stratejisine yönelik kendi tutum ve yaklaşımlarını koordine etti. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. 

Söz konusu konu ile ilgili yürütme organlarından gelen tüm pozisyonları ve geliştirilen materyalleri tek blokta birleştirmek, senkronize etmek için bundan sonraki eylem planını geliştirdik. İlk önce Dışişleri Bakanlığı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı ve Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliğinden söz ediyorum.” dedi.

Bakan, ortak olarak hazırlanan belgenin daha sonra onaylanmak için Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyine iletileceğini de belirtti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.