SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Gazeteciler Birliği Başkanı Tomilenko: İşgal altındaki Kırım'da, 12 gazeteci halen alıkonuluyor

Ukrayna Gazeteciler Birliği Başkanı Tomilenko: İşgal altındaki Kırım'da, Kırım Tatar gazeteciler halen alıkonuluyor

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2021 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Gazeteciler Birliği Başkanı Tomilenko: İşgal altındaki Kırım'da, 12 gazeteci halen alıkonuluyor

Rus işgali altındaki Kırım'da, 10'u Kırım Tatarı olmak üzere 12 gazeteci halen alıkonuluyor. Ukrayna Gazeteciler Birliği Başkanı Sergey Tomilenko, “Gazeteci vatandaşlarımız önemlidir!” ifadesini kullanarak, işgal altındaki Kırım’da alıkonulan 12 gazeteciye ve siyasi tutsak medya temsilcilerine destek mesajlarını iletti.

Ukrayna Gazeteciler Birliği Başkanı Sergey Tomilenko, fotoğraf sergisinin açılışında, işgal altındaki Kırım'da alıkonulan Kırım Tatar gazetecilere ve siyasi tutsaklara ilişkin açıklamalarda bulundu. “Gazeteci vatandaşlarımız önemlidir!” diyen Tomilenko, tutsak meslektaşlarıyla ilişkin, “Bugüne kadar, insan hakları aktivistlerine göre, işgal altındaki Kırım'da 12 gazeteci alıkonuluyor. Bunlardan 10'u Kırım Tatarı vatandaşı gazeteciler. Bir gazeteci meslektaşımız ise ev hapsinde tutuluyor.” dedi.

Sergey Tomilenko, Ukrayna Gazeteciler Birliğinin, Rus işgali altında bulunan Kırım'daki gazetecilerin alıkonulmasının ardından Avrupa ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'na konuya dair bilgi verdiğini açıkladı.

Tomilenko, “Rus işgalci makamlar, apaçık bir şekilde alıkonulan gazetecileri terör faaliyetleri ve aşırılık yanlısı faaliyetlerde bulunan kişiler kategorisine sokmaya çalışıyor. İşgalciler, zulme uğrayan Ukraynalı ve Kırım Tatar gazetecilerin üzerine zehirli etiketler yapıştırdıklarında, uluslararası gazetecilerin de bu durumu anlaması zorlaşıyor.” ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA, SİYASİ TUTSAKLARI DERHAL SERBEST BIRAKMA ÇAĞRISI!

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği Başkanı, işgal altındaki bölgelerde gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yasadışı olarak alıkonulan meslektaşlarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.