SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından Kırım Tatar gazetecileri serbest bırakma çağrısı

Dünya Basın Özgürlüğü Gününde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yasadışı alıkonulan Kırım Tatar gazetecilerinin serbest bırakılması için Rusya’ya karşı yaptırımları arttırma çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2020 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2020 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığından Kırım Tatar gazetecileri serbest bırakma çağrısı

Dünya Basın Özgürlüğü Gününde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yasadışı alıkonulan Kırım Tatar gazetecilerin serbest bırakılması için Rusya’ya karşı yaptırımları arttırma çağrısında bulundu. 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Kırım Tatar yurttaş gazetecileri olan Remzi Bekirov, Osman Arifmemetov, Rüstem Şeyhaliyev, Nariman Memedeminov ve insan hakları aktivisti Server Mustafayev’in serbest bırakılması için uluslararası toplumu Rusya’ya karşı yaptırımları arttırmaya çağırıyoruz.” denildi. 

Bakanlığın açıklamasında, Rusya Federasyonu'nun yarımadada ifade özgürlüğünü yok ettiği ve yarımadada kendi propagandasını yaparak, Kırım Tatarları ve Ukrainleri düşman olarak gösterdiği kaydedildi. 

Dışişleri Bakanlığı, işgalcilerin baskılarına rağmen yarımadada faaliyet gösteren gazeteciler ve blog yazarlarını desteklediklerini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.