SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Rusya'dan Kırım'daki baskıları sonlandırmasını talep etti

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’dan işgal ettiği Kırım’daki “siyasi güdümlü kovuşturmaları” sonlandırmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Rusya'dan Kırım'daki baskıları sonlandırmasını talep etti

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’dan işgal ettiği Kırım’daki “siyasi güdümlü kovuşturmaları” sonlandırmasını talep etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yekaterina Zelenko Twitter’de yaptığı açıklamada, “İşgal edilen Kırım’da yeni insan hakları ihlali; yasa dışı gece aramaları ve onlarca Kırım Tatar vatandaşımızın gözaltına alınması. Rusya’dan bu yasa dışı ve siyasi güdümlü baskıları sonlandırmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLERDEN ONLARCA KIRIM TATAR EVİNE BASKIN

Rus işgali altında bulunan Kırım’da 3 bölgede işgalci güçlerin en az 25 Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği bildirilmişti.

Baskınlar sırasında avukatların olay yerinde bulunmasına izin verilmezken, evlerinde arama yapılan Kırım Tatarlarını desteklemek için gelen birkaç kişinin de işgalcilerce gözaltına alındığı öğrenildi.

http://qha.com.tr/haberler/isgalciler-20-ye-yakin-kirim-tatarini-alikoydu/12035/?fbclid=IwAR2HCObu4UKKdnJ7MPwyGaDKA-Xk0eQyhtzN8LPXW1ZQ-JV72GJdvcUyhO0

Aramalardan sonra en az 17 Kırım Tatarının alıkonulduğu biliniyor. Söz konusu aramalar esnasında Kırım Tatarı Seytveli Seytabdiyev’in evinde düzenlenen aramada işgalcilerin onu darp ettiği bildirilmişti.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV, BASKINLARI YORUMLADI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Rus işgali altında bulunan Kırım’da bugün işgalci güçler tarafından en az 25 Kırım Tatarının evine düzenlenen baskınları, Rus işgalcilerin bir günde yaptığı en büyük insan hakları ihlali eylemi olarak nitelendirdi.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-tatarlarina-karsi-cok-daha-siddetli-baski-ve-zulum-dalgasi-basladi/11936/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.