SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: AGİT gözlem misyonu, Kırım yönündeki çalışmaları yoğunlaştırmalı

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2022 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2022 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: AGİT gözlem misyonu, Kırım yönündeki çalışmaları yoğunlaştırmalı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun, Rus işgali altındaki Kırım konusunda daha aktif çalışması gerektiğini vurguladı. Bakan Kuleba, misyonun görevinin tüm Ukrayna topraklarını kapsadığını hatırlattı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, dün Kıyiv’de AGİT Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığı ve anlaşmazlığın diplomatik çözümü konusunun, Polonya'nın AGİT başkanlığının birinci önceliği olacağını ifade etti.

KULEBA: KIRIM'I UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR

Görüşme sırasında mevkidaşına Donbas’taki durum hakkında bilgi verdiğini belirten Kuleba, “Donbas şu an gerçekten bir numaralı konu ama Kırım’ı unutmamamız gerekiyor. AGİT Gözlem Misyonunun görevinin, Kırım dahil olmak üzere, tüm Ukrayna topraklarını kapsadığını hatırlatmak isterim. AGİT Gözlem Misyonunun, Kırım yönündeki çalışmaları yoğunlaştırmasını görmek isteriz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.