SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Rusya'ya kınama

Ukrayna, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da ikamet eden gençleri Rus ordusunda askeri hizmete zorlamasını kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2020 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Rusya'ya kınama

Ukrayna, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da ikamet eden gençleri Rus ordusunda askeri hizmete zorlamasını kınadı.

Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Ukrayna, Kırım’daki askere çağırma kampanyasını ve cezai kovuşturma da dahil olmak üzere Kırım sakinlerine yönelik uygulanan herhangi baskıyı kınıyor. Rusya işgalci devlet olarak uluslararası insani hukuk kapsamındaki tüm yükümlülüklerine uymalı ve Kırım sakinlerini Rusya Silahlı Kuvvetlerine zorunlu askerlik hizmeti için çağırmaya durdurmalıdır." denildi.

CENEVRE SÖZLEŞMESİ ASKERİ HİZMETİ YASAKLIYOR

İşgal edilen Kırım’da Rus ordusunda askerlik hizmeti yapmak istemedikleri için 100’den fazla gencin cezalandırıldığını hatırlatan Temsilcilik, "1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi, işgalci yönetime uluslararası koruma altında bulunan vatandaşları kendi silahlı kuvvetlerinde veya ona bağlı güçlerde hizmete zorlamayı yasaklıyor; baskı ve propaganda da bunlara dahil." ifadeleri kullanıldı.

RUSYA HUKUK İHLALİNE DEVAM EDİYOR

Daha önce, Rusya Federasyonu’nun uluslararası hukuk normlarını ihlal ederek işgal altındaki Kırım’da 2015 yılından bu yana en az 22 bin 500 kişiyi Rus ordusunda zorunlu askerliğe çağırdığı bildirilmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.