SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan Belarus’a sert tepki!

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, işgal altındaki Kırım’a uçak seferleri düzenlenmesi için Rusya ile birlikte çalıştıklarını duyurdu. Ukrayna, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun açıklamasına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2021 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan Belarus’a sert tepki!

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, işgal altındaki Kırım’a uçak seferleri düzenlenmesi için Rusya ile birlikte çalıştıklarını duyurdu. Ukrayna, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun açıklamasına sert tepki gösterdi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, dün yaptığı açıklamada, Belarus ile Rusya’nın işgal altındaki Kırım’a düzenli sefer düzenlenmesi konusunda çalışmalar yaptığını bildirdi. Mishor’da Belarus’a ait bir dinlenme tesisinin bulunduğu söyleyen Lukaşenko, "Belarus vatandaşları, ilişkileri bozmamak için daha önce Ukrayna üzerinden tren veya uçakla yarımadaya ulaşıyordu. Şu an hava sahası kapatıldı. Ben Putin’e: ‘Kırım’a nasıl gidebileceğimizi bir düşün” dedim." şeklinde açıklama yaptı.

UKRAYNA: YAPTIRIM UYGULARIZ

Lukaşenko’nun açıklaması, Ukrayna tarafından sert karşılandı. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Belarus’un işgal altındaki Kırım’a sefer düzenlemesi durumunda, Ukrayna’nın yaptırım uygulamaya başlayacağını ifade etti. Ceppar yaptığı açıklamada, "Rusya’nın Kırım’ı işgal etme girişimlerini meşrulaştırma girişimlerine, sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile herhangi temas kurma girişimlerine karşı derhal harekete geçeceğiz. Belarus’a ait bir uçak bile işgal altındaki Kırım’da iniş yaparsa tüm olumsuz sonuçlarıyla birlikte yaptırımlar kaçınılmaz olacaktır" diye vurguladı.

BELARUS, YOLCU UÇAĞINI ZORLA İNDİREREK MUHALİF GAZETECİYİ GÖZALTINA ALDI

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a giden Ryanair havayolu şirketine ait uçak, 23 Mayıs tarihinde Belarus’un başkenti Minsk’e zorunlu iniş yaptı.  Belarus ‘bomba ihbarı’ yapıldı iddiasıyla uçağı Minsk’te indirilmesini talep etti. Uçak Mİnsk’ten yeniden havalanmadan önce, uçakta bulunan muhalif gazeteci, Nexta haber grubunun eski editörü Raman Prataseviç, uçak yeniden havalanmadan önce gözaltına alındı.

BELARUS’A UÇUŞLARI DURDURMA KARARI ALINDI

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 28 Mayıs 2021’de yapılan toplantıda, 26 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Belarus’a yapılan uçuşları durdurma kararı aldı. Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen kararda, Ukrayna’ya ait hava yolları şirketlerinin, Belarus hava sahasını kullanmasına yasak getirildi. Daha sonra Ukrayna, 29 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, Belarus uçaklarına Ukrayna hava sahasını kapatma kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.