SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da Kırım’ın işgaline yönelik ortak devlet yaklaşımı belirlendi

Ukrayna’da Kırım ve Sivastopol (Akyar) kentini işgalden kurtarma konuları ile ilgili takip edilecek ortak devlet yaklaşımı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da Kırım’ın işgaline yönelik ortak devlet yaklaşımı belirlendi

Ukrayna’da Kırım ve Sivastopol (Akyar) kentini işgalden kurtarma konuları ile ilgili takip edilecek ortak devlet yaklaşımı belirlendi.

Çeşitli bakanlıklar ile kurumları arasında yapılan işbirliği sonucunda hazırlanan "Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol kentinin geçici işgali çerçevesinde takip edilecek devlet politikasının güncel yönergeleri" isimli belge, 3 Temmuz 2020 tarihinde Kıyiv'de tanıtıldı. Söz konusu belgenin işgal edilen topraklarda yaşayan insanların sorunlarını daha iyi çözmeye yardımcı olacağını ifade edildi.

YAPTIRIM POLİTİKASI KONULARI BELİRTİLDİ

Tanıtılan belgede devletin; vatandaşlık, Rusya tarafından alıkonulan kişilerin korunması, yerli halk olan Kırım Tatarlarının koruması ve statüsü, işgal edilen topraklarda kurulan yasa dışı yönetim organları, yarımadaya su temini, yaptırım politikası konularına olan yaklaşımı belirtiliyor.

"KIRIM VE DONBAS MUHAKKAK İŞGALDEN KURTULACAK"

Belgeyi tanıtan Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Oleksiy Reznikov, "Kırım ve Donbas muhakkak bir gün işgalden kurtulacaklar… Bu anı yani topraklarımızın geri dönüşünü yaklaştırmak için biz devlet düzeyindeki yaklaşımımızı değiştirmeliyiz… Bizim düşüncemize göre, topraklarımızın geri alınması, işgalden kurtarılması ve yeniden entegrasyonu konusunu birlikte koordine eden ve bu konuların temel ilkelerini net anlayan ayrıca onların önemini bilen birleşik kurumlar olmalı." dedi.

BELGE TEK BİR SES OLUŞTURACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç, tanıtılan belgenin, yönetim kurumlarının günlük çalışmalarında kullanılması ve toprakları işgalden kurtarma konusunda Ukrayna’nın tutumlarını güçlendirmek için tek bir ses oluşturması gerektiğini ifade etti.

KIRIM VE SİVASTOPOL İLE İLGİLİ ORTAK POLİTİKA OLUŞTURULACAK

Korineviç, "Öte yandan biz kendi tarafımızdan, silahlı saldırganlığın zorluklarıyla ilgili hiçbir konunun devletin gözünden kaçmaması için söz konusu belgeyi yenilemeye ve ona eklemeler yapmaya hazırız. Aslında bu Ukrayna’nın çoktan ihtiyaç duyduğu; Kırım ve Sivastopol ile ilgili ortak politikasının oluşturulmasıdır." diye kaydetti.

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı ilgili belgenin Ukrayna’da akredite olan tüm elçiliklere gönderileceği belirtti. 


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.