SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi: Kırım'da sağlık hizmetlerinin durumu endişe verici

"İşgal altındaki Kırım'da sağlık hizmetlerinin durumu endişe verici"

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2020 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi: Kırım'da sağlık hizmetlerinin durumu endişe verici

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Kırımlılara seslenerek; işgalcilerden yardım beklemeden koronavirüse karşı herkesin kendi önlemini almasını istedi.

"RUSYA SADECE KARADENİZ'DEKİ ASKERİ VARLIĞIYLA İLGİLENİYOR"

Ukrainska Pravda gazetesine konuşan Korınevıç, işgal edilen Kırım’daki koronavirüs durumunu değerlendirerek, "Kırım’da yaşayan Ukrayna vatandaşları ve özellikle aktivistler, Kırım sakinlerini daha dikkatli olmaya davet ediyor. İşgalcilerin Kırımlılara ihtiyaç duymadığını bildirerek, insanları ilk önce kendi önlemlerini almaya çağırıyor. Rusya sadece Karadeniz ve Azak Denizi bölgelerindeki askeri varlığıyla ilgileniyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı ve Uluslararası Sağlık Örgütünün tavsiyelerine uyma çağrısı yapan Korınevıç, "Geçici olarak işgal edilen Kırım'da sağlık hizmetleriyle ilgili durum pek iç açıcı değil. Bunu bize Kırım sakinleri koronavirüs salgını öncesinde de belirtiyorlardı. Bu yüzden vatandaşlarımızın kaliteli sağlık bakımı almaları konusunda ciddi şekilde endişe duyuyoruz." diye kaydetti.

Bununla birlikte Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi bir kere daha işgal edilen topraklarda yaşayan sivil halka gerekli yardımın sağlanmasından işgalci devletin sorumluğu olduğunu hatırlattı.

KTMM BAŞKAN YARDIMCISI CELAL'DEN KIRIM'DA SALGINA KARŞI UYARILAR

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, dünyada hızla yayılan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Kırım Tatar halkına seslenerek, karantina ilan edilmeden önce herkesin kendisini izole etmesi gerektiği konusunda uyarmıştı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.