SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliğinden iki Kırım Tatar avukata ödül

Ukrayna’dan işgal altındaki Kırım’da siyasi baskıya maruz kalanları savunan iki Kırım Tatar avukatına ödül

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliğinden iki Kırım Tatar avukata ödül

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği, Kırım Tatar avukatlar Emine Avamileva ve Emil Kurbedinov’u üstün hizmet belgesiyle ödüllendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’da 8 Ekim 2020’de kaydedilen Avukatlar Günü dolayısıyla, Rus işgali altındaki Kırım’da siyasi tutsakları savunan Kırım Tatar avukatlar Emine Avamileva ve Emil Kurbedinov’un üstün hizmet belgesiyle ödüllendirildiğini bildirdi.

KIRIM TEMSİLCİLİĞİ: BU ÖDÜL MİNNETTARLIĞIN GÖSTERGESİDİR

Kırım Temsilciliğinin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Geçici işgali altındaki Kırım’da yaşayan ve siyasi ve diğer nedenlerden ötürü zulüm gören Ukrayna vatandaşlarının haklarını savunmak için gerçekleştirdikleri verimli çalışma ve üstün profesyonellik için ve Avukatlar Günü vesilesiyle Kırımlı avukatlar Emine Avamileva ile Emil Kurbedinov, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği üstün hizmet belgesiyle ödüllendirildi.

Temsilcilik için bu sadece bir ödül değil. Bu, işgal altında yaşayan Ukrayna vatandaşlarını korumaya yönelik sarf ettikleri büyük emek ve siyasi zulüm tehdidi karşısında gösterdikleri direnç ve cesaretleri için duyduğumuz minnettarlığın göstergesidir!”

EMİNE AVAMİLEVA

Avukat Emine Avamileva, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanlık Divanı üyesi ve KTMM’nin Kırım Tatar Dilinde Eğitim ve  Kırım Tatar Dilinin Kırım'da Devlet ve Toplumunun Tüm Alanlarında Kullanılması Konularından Sorumlu Dairesinin Başkanı. Avamileva işgal altındaki Kırım’da siyasi baskılara uğrayan Kırım Tatarlarını savunuyor. 

EMİL KURBEDİNOV

Kırım Tatar avukat, insan hakları savunucusu Emil Kurbedinov, Rusya Kırım’ın işgal ettiğinden beri aktif bir şekilde işgalci yönetimin baskılarına uğrayan Kırım Tatarlarını savunuyor. Ayrıca Kurbedinov, sosyal medyada bilgi paylaşarak, uluslararası konferanslarda konuşmacı olarak katılarak ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına bilgi vererek işgal altındaki Kırım’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekmeye çalışıyor.

AVUKAT EMİL KURBEDİNOV’A HAPİS CEZASI

Rus işgali altında bulunan Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi, 7 Aralık 2018 tarihinde Emil Kurbedinov hakkında idari hapis cezası kararı almıştı.

Rusya İdari Kanunu’nun 20.3 maddesini (kamuya açık olarak federal yasalarla yasaklanan Nazi sembolleri veya aşırı örgütlerin sembollerini sergilemek) ihlal etmekten suçlu bulunan Kurbedinov, 5 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Emil Kurbedinov’un güya 2013 tarihli bir Facebook paylaşımında kullandığı görüntüde, Rusya’da yasaklanmış olan bir örgütün (Hizb-ut Tahrir) sembolünün görüldüğü gerekçesiyle işgalcilerin avukat hakkında dava açtığı belirtilmişti. Avukat Kurbedinov, gözaltına alınmasını, siyasi tutsaklara yaptığı yardım ve insan hakları savunuculuğu faaliyetleri nedeniyle kendisine yapılan bir baskı olarak nitelendirmişti. İşgalciler, 2017 yılının ocak ayında da aynı suçlamayla Kurbedinov’u 10 gün hapis cezasına çarptırmıştı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.