SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği, Kırım Tatarlarına yönelik yeni baskıları kınadı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, işgal altındaki Kırım’da Kırım Tatar aktivistleri, gazetecileri ve avukat Edem Semedlayev’in alıkonulmasını kınadı. Ukrayna Cumhurbaşkanın Kırım Temsilciliğinden yapılan açıklamada, “İşgalci yetkililer gazeteci ve avukatların profesyonel faaliyetlerini engelliyor” ifadesini kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği, Kırım Tatarlarına yönelik yeni baskıları kınadı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, işgal altındaki Kırım’da Kırım Tatar aktivistleri, gazetecileri ve avukat Edem Semedlayev’in alıkonulmasını kınadı. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliğinden yapılan açıklamada, “İşgalci yetkililer gazeteci ve avukatların mesleki faaliyetlerini engelliyor” ifadesi kullanıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, işgalci güçlerin Kırım’da, dün 3 gazeteci ve bir avukat dahil olmak üzere toplamda 22 Kırım Tatarının alıkonulmasını kınadı. Temsilcilikten yapılan açıklamada, “Rus kolluk kuvvetleri görevlileri, sözde Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi binası önünde Kırım Tatar aktivistleri ve onları savunan avukatı yasa dışı bir şekilde alıkoydu.” ifadelerine yer verildi.

KIRIM TATARLARININ SAVUNMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR

Alıkonulan Kırım Tatarları arasında bulunan Kırım Dayanışması Koordinatörü Dilaver Memetov ve gazetecilerden; Zidan Acikelamov, Ruslan Paralamov, Dilaver İbragimov’un da yer aldığını belirtti. Avukat Edem Semedlayev’e de suçlama yöneltildiğine dikkat çeken temsilcilik, “Bu, profesyonel avukatın doğrudan engellenmesi ve tutukluların savunma hakkından yoksun bırakılmasıdır. Temsilcilikten yapılan açıklamada, Ukrayna vatandaşlarının alıkonulması, gazeteci ve avukatların profesyonel faaliyetlerini engelleme eylemleri dahil olmak üzere Kırım’ın işgalci kurumlarının yasa dışı eylemlerini kınıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bilindiği gibi, Rus işgali altındaki Kırım’da, dün siyasi tutsaklar Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov’a destek vermek amacıyla sözde Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi binasına gelen 21 Kırım Tatarı alıkonuldu. Daha sonra sözde polis, alıkonulan aktivistlere hukuki destek vermek üzere polis karakoluna gelen Kırım Tatar avukat Edem Semedlâyev’i de alıkoydu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.