SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Ne Kırım'ı ne de Donbas'ı Rusya'ya vermeyeceğiz!

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Ne Kırım'ı ne de Donbas'ı Rusya'ya vermeyeceğiz!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 24 Şubat'tan sonra Rus birliklerinin işgal ettiği bölgelerin askeri yolla işgalden kurtarılması konusunu değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy konuyla ilgili, "Tüm topraklarımızı askeri yollarla geri alabileceğimizi sanmıyorum. Bu yolu izlemeye karar verirsek yüz binlerce insanı kaybederiz. Sorun şu ki, müzakere edecek kimse yok." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 28 Mayıs 2022 tarihinde Hollanda TV kanalı NOS'a verdiği röportajda, işgalci Rus birliklerinin savaş başlattığı 24 Şubat'tan sonra Rusya'nın işgal ettiği bölgelerin askeri yolla işgalden kurtarılması konusunu ve aynı zamanda müzakere sürecini değerlendirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın savaşın sonunda elde edeceği zaferle Kırım, Donbas ve Lugansk dahil tüm işgal altındaki toprakların geri alınacağını ifade etti. Ancak Ukrayna'nın bu hedefe savaşla kan dökerek tamamen ulaşmasının pek mümkün görünmediğini kaydetti. 

Zelenskıy: Tüm Rus savaş suçlularını mahkemeye çıkaracağız ZELENSKIY: NE KIRIM'I NE DONBAS'I RUSYA'YA VERMEYECEĞİZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgal altındaki toprakların geri dönüşü ile ilgili, "Tüm topraklarımızı askeri yollarla kan dökerek geri alabileceğimizi sanmıyorum. Bu yolu izlemeye karar verirsek yüz binlerce insanı kaybederiz. En azından 24 Şubat'a dönmeliyiz ve bu tarihten sonraki işgal edilen topraklarımızı müzakere yoluyla savunabiliriz. Yani Rusya ile savaşa girebiliriz ama kesinlikle son askerimize kadar değil. Onlar umursamıyorsa, ben de umursamıyorum. İşgalci Rus birliklerini savaşı başlatmasından bu yana işgal ettiği topraklarla ilgili, müzakere masasına oturacağına eminim. Bizler, ne Kırım'ı ne de Donbas'ı Rusya Federasyonu'na vermeye hazır değiliz, bunu asla tanımıyoruz." ifadesini kullandı.

"SORUN ŞU Kİ, MÜZAKERE EDECEK KİMSE YOK!"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, müzakerelerin Vladimir Putin ile şahsen yürütülmediği takdirde görüşmelerde ilerleme kaydedilmesinin hiçbir yolunu görmediğine dikkat çekerek, "Sorun şu ki, müzakere edecek kimse yok. Putin, öyle bir devlet kurdu ki orada kimse bir şeye karar veremiyor. Bu nedenle, Rusya'nın Dışişleri Bakanlarının ne dediği önemli değil. Putin'in bir müzakere grubu göndermesi önemli değil, ne yazık ki, gelen müzakere grubunun karar konusunda hiç bir önemi yok." diye konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.