SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BM Genel Kuruluna hitap edecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BM Genel Kuruluna hitap edecek

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BM Genel Kuruluna hitap edecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere ABD’ye gitti. Zelenskıy’ın ziyaret çerçevesinde, bir dizi devlet liderleriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden dün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere ABD’deki resmi ziyaretini başladığını bildirildi. Açıklamada, Zelenskıy’ın genel kurulda konuşma yapacağı ve ayrıca bir dizi devlet başkanı ve uluslararası örgüt temsilcileriyle görüşme gerçekleştireceği duyuruldu.

Bunun dışında Cumhurbaşkanının iş adamları, yatırımcılar ve ABD’deki Ukrayna diasporası temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

“DONBAS VE KIRIM İÇİN HER TÜRLÜ PLATFORMDA ÇÖZÜM ARIYORUZ”

New York’ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Zelenskıy, BM Genel Kurulu'nun Ukrayna’nın Kırım ve Donbas konularını gündeme getirdiği ana platformlardan biri olduğunu belirterek, “Bu konuları konuşmamız ve belirli eylemlerin yapılmasını talep etmemiz gerekiyor. Donbas ve Kırım için her türlü platformda çözüm arıyoruz. BM, ana platformlardan biri. Böyle bir fırsatı kaçırmamalıyız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.