SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Kırım Tatarlarını yerli halk olarak tanıyan yasayı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Kırım Tatarlarını Ukrayna’nın yerli halkı olarak tanıyan yasayı imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı, Kırım Tatarlarını yerli halk olarak tanıyan yasayı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Ukrayna’nın Yerli Halklarına Dair" adı verilen yasayı dün itibarıyla imzaladı. Söz konusu yasaya göre yerli halklar, temsilci organları aracılığıyla devlet desteği alma hakkına sahip olacaklar.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın, 1 Temmuz 2021 tarihinde, Parlamento tarafından kabul edilen “Ukrayna’nın Yerli Halklarına Dair” yasayı imzaladı. Söz konusu yasa ile; Kırım Tatarları, Karaylar ve Kırımçaklar Ukrayna’nın yerli halkları olarak tanınıyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanının basın servisinden yapılan açıklamada ilgili yasanın yerli halkların kültür, enformasyon ve diğer haklarının korumasına ve ayrıca Ukrayna devletiyle verimli iş birliği yapmak için gerekli araç ve mekanizmaların sağlanmasına yönelik olduğu belirtildi. Yasanın yayımladığı gün yürürlüğe girdiği aktarıldı.

KTMM VE KIRIM TATAR MİLLİ KURULTAYI HALKIN TEMSİL ORGANI OLARAK TANINACAK

Böylelikle, Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Tatar Milli Meclisinin Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından Kırım Tatarlarının resmi temsil organı olarak tanınması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.