SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, BM Genel Kuruluna yeni Kırım kararlarını sunacak

Ukrayna, BM Genel Kuruluna yeni Kırım kararlarını sunacak

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2021 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, BM Genel Kuruluna yeni Kırım kararlarını sunacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ülkesinin Rus işgali altında bulunan Kırım'ın insan hakları durumuna ve askerileştirilmesine ilişkin güncellenmiş kararları, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na sunacağını bildirdi. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kıyiv’de, dün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü. Görüşmeden sonra iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Kırım konusuna değinen Zelenskıy, “Bu yıl sonuna kadar Ukrayna, BM Genel Kuruluna işgal edilen Kırım’daki insan hakları ve askerileştirilmesine ilişkin yeni kararları sunacak.” diye duyurdu.

Ayrıca Zelenskıy, İsrail Cumhurbaşkanına Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek için teşekkür ederek; İsrail'in bu tutumunun devam etmesi konusunda umutlarını dile getirdi.

KIRIM’DAKİ BASKILAR DEVAM EDİYOR

Bilindiği gibi işgalci Rus yonetimi Kırım’da Kırım Tatarları başta olmak üzere işgale karşı çıkan herkese karşı baskı uyguluyor. İşgalci güçlerin en son düzenlediği baskın sırasında Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal dahil olmak üzere 5 Kırım Tatarı düzmece suçlamalar çerçevesinde alıkonulmuştu.

Celal, Kırım'ı işgalden kurtarılarak baskıların durdurulabileceğini söylediRus işgalci mahkemesi, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal'i tutukladı
RUSYA, İŞGAL ETTİĞİ KIRIM’DA YENİ TAARRUZ ALAYI KURACAK

Ayrıca Rusya Kırım’a asker ve askeri teçhizat yığmaya devam ediyor. Rusya’da düzenlenen “Ordu-2021” askeri forumu sırasında, 24 Ağustos 2021’de basına açıklamada bulunan Rusya Hava İndirme Birlikleri Komutanı Orgeneral Andrey Serdyukov, 1 Aralık 2021 tarihine kadar Kırım’da yeni alayın kurulacağını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.