SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Kırım idari sınırındaki kontrol noktalarını kapattı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 9 Ağustos’tan itibaren Rus işgali altında bulunan Kırım ve Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınırda bulunan kontrol noktalarını geçici olarak kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Bakanlar Kurulu, Kırım idari sınırındaki kontrol noktalarını kapattı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 9 Ağustos’tan itibaren Rus işgali altında bulunan Kırım ve Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınırda bulunan kontrol noktalarını geçici olarak kapattı. İlgili karar Ukrayna Bakanlar Kurulunda 8 Ağustos tarihinde onaylandı. 

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Ukrayna Bakanlar Kurulunun Bakanı Oleg Nemçıkov, “Ukrayna hükumeti Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) kentine giriş-çıkışta kontrol noktalarının işini geçici olarak askıya almaya karar verdi. Karar, Kovid-19 hastalığının Ukrayna'da yayılmasını önlemeyi hedefliyor.” ifadelerini kullandı.

KONTROL NOKTALARI NASIL ÇALIŞACAK?

Buna göre, işgal edilen Kırım idari sınırındaki kontrol noktaları 9 Ağustos 2020’den 30 Ağustos 2020’ye kadar çalışmayacak.

Bakan ayrıca, Kırım’da kayıt edilen, orada ikamet eden ve mülkü olan Ukrayna vatandaşları ile aile üyelerinin idari sınırdan yarımadaya girmelerine izin verileceğini belirtti.

Kırım’da ikamet etmeyen Ukraynalılar Kırım’dan çıkış yaptıklarında “Diy Vdoma” adlı uygulamayı mobil telefonlarına kurarak kendi belirleyecekleri bir adreste 14 günlük izolasyona tabi tutulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.