SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı: Rusya, işgal altındaki Kırım ve Donbas’ta seferberlik başlattı

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2022 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2022 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı: Rusya, işgal altındaki Kırım ve Donbas’ta seferberlik başlattı

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Rusya’nın işgal altında bulunan Kırım ve Donetsk ile Lugansk bölgelerinde seferberlik başlattığını bildirdi. Budanov, Rusya’nın Ukrayna’ya göndermek üzere  ülkenin her yerinden asker topladığını vurguladı.

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Rus ordusunda, saldırıya devam etmek için kaynak ve kuvvet eksikliğinin yaşandığını belirtti. Dün yaptığı açıklamada Budanov, “Taarruz yavaşladı. Taarruza devam etmek için yeterli kaynak ve kuvvetleri yok. Şu an Rusya’nın tüm bölgelerinden getirilen yeni birliklerin sevk edilmesini gözlemliyoruz. Herkesi askere alıyorlar. Maalesef geçici işgal altında bulunan Kırım ve Donetsk ile Lugansk bölgelerinde de insanlar askerliğe zorlanıyor.” dedi.

Rusya’nın Güney ve Orta Askeri Bölgelerinden yeni birlikleri Ukrayna’ya sevk ettiğini belirten Budanov, “Şu ana kadar bir çok birlik yok edildi veya savaşma kabiliyetini kaybetti. Yeni askerleri getirerek Rusya kendisi için önemli olan yönlerdeki birlikleri güçlendiriyor.” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.