SON DAKİKA
Hava Durumu

UEFA: Kırım, Ukrayna'nın bir parçasıdır

UEFA: Kırım, Ukrayna'nın bir parçasıdır

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UEFA: Kırım, Ukrayna'nın bir parçasıdır

2024 yılında Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024'ün logosu salı günü tanıtıldı. Tanıtım videosunda kullanılan Avrupa haritasında, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olarak gösterilmesi işgalcileri kızdırdı. UEFA ise kullanılan haritanın, 27 Mart 2014'te kabul edilen ve "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü" adını taşıyan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 68/262 sayılı kararını yansıttığını vurguladı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Almanya ev sahipliği yapacak. Turnuvanın logosu 5 Ekim 2021’de görücüye çıktı. Logo tanıtım videosunda yer alan Avrupa haritasında, Rus işgali altında bulunan Kırım, Ukrayna’nın bir parçası olarak gösterildi. Almanya’nın uluslararası normlara ve hukuka uyması Kırım’ın işgalci Rus yönetimini kızdırdı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, “Maalesef spor bir kez daha siyasetin bir aracı haline geldi” ifadesini kullandı. Ayrıca işgalci yetkiliye göre, UEFA uluslararası kabul görmüş sınırları içinde Ukrayna toprak bütünlüğüne saygı gösterirken güya “kendi otoritesini baltalıyor”.

“HARİTA BM GENEL KURULUNUN KARARINI YANSITIYOR”

İşgalcilerin açıklamalarına cevap veren UEFA yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Animasyon videosunda kullanılan Ukrayna haritası, BM Genel Kurulunun 68/262 sayılı kararını yansıtıyor. Üye ülkeleri tarafından desteklenen söz konusu kararda Kırım’ın Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olduğu belirtiliyor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları, 14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında, başkent Berlin'in yanında Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Münih ve Stuttgart olmak üzere toplam 10 farklı şehirde oynanacak. Şampiyonaya 24 milli takım katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.