SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Almanya'da yaşayan Türkler, Kıyiv Müslümanlarına erzak yardımı yaptı

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile iş birliği yaparak Ramazan ayının başından bu yana 2 binden fazla Müslüman aileye erzak dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Almanya'da yaşayan Türkler, Kıyiv Müslümanlarına erzak yardımı yaptı

Almanya'da yaşayan Türkler, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği yaparak, Ramazan ayı vesilesiyle Kıyiv’de yaşayan Müslümanlara erzak dağıttı. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile iş birliği yaparak Ramazan ayının başından bu yana 2 binden fazla Müslüman aileye erzak dağıttı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle toplu iftar yemeği yapılamadığı için hayırseverler, Kırım ve Donbas’ın işgalinden sonra evlerini terk etmek zorunda kalarak Kıyiv’e yerleşen Müslüman ailelere, Ramazan paketleri dağıtma kararı aldı. Erzak kampanyası, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ve Kırım’daki Müslümanların dini idaresinin, işgalcilerin kontrolü altına geçmesinden sonra, Ukrayna’nın ana kısmında yeniden kurulan Kırım Müslümanları Dini İdaresi aracılığıyla düzenlendi. Kampanya, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Almanya’daki Türk diasporası tarafından organize edildi.

"TEK SOFRADA TOPLANAMIYORUZ BU YÜZDEN EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Nürnberg Temsilcisi Fuat Gökçebay, "Aramızda binlerce kilometre mesafe olsa da bu şekilde toplu iftar düzenleme hayalimizi gerçekleştirmeye karar verdik. Tek sofrada toplanamıyoruz, bu yüzden ekmeğimizi paylaşıyoruz. Almanya’daki Türk Derneklerinden size küçük bir Ramazan hediyesidir. " dedi.

Ramazan ayında verilen destek için minnettar olduklarını belirten iç sığınmacı Raisa Husutdinova, "Bu zor zamanda, Müslüman kardeşlerimizden gelen yardım için teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

2 BİNDEN FAZLA AİLEYE ERZAK DAĞITILDI

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile iş birliği yaparak Ramazan ayının başından bu yana 2 binden fazla Müslüman aileye erzak dağıttı. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Ukrayna Temsilcisi İsa Yakın, "Ukrayna’da dağıttığımız yardım sadece bizden gelmiyor. Türkiye ve diğer ülkelerde yaşayan dindaşlarımız, her zaman Ukrayna'da yaşayan Müslümanların yanında. Küçük de olsa yardım sağlamak birim görevimiz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.