SON DAKİKA
Hava Durumu

Tsımbalyuk: AGİT'in Kırım'la ilgili çalışmalarında belirli bir ilerleme kaydedildi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a erişimi olmasa da, Kırım ile ilgili çalışmalar yaptığını resmen kabul etmeye başladığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2020 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2020 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tsımbalyuk: AGİT'in Kırım'la ilgili çalışmalarında belirli bir ilerleme kaydedildi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a erişimi olmasa da, Kırım ile ilgili çalışmalar yaptığını resmen kabul etmeye başladığı yorumu yapıldı.

Ukrinform haber ajansına konuşan Ukrayna’nın Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, “Tabii ki, somut bir netice hakkında konuşmak için çok erken. En önemlisi Gözlem Misyonu Kırım ile ilgili çalıştığını kabul etmeye başladı. Fiziksel olarak Rusya, Misyonun oraya girebilmesi için yol vermiyor, ancak daha yarım yıl önce Özel Gözlem Misyonunun yönetimi Kırım konusuna hiç girmemeye çalışıyordu. Böylece, bu yöntemde belirli bir ilerleme başladı diyebiliriz.” ifadeleri kullandı.

Nisan ayında düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi Toplantısında, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu başkanı Halit Yaşar Çevik, Misyonun Kırım ile ilgili çalışmalar yapıp mümkün olduğu kadar materyalleri topladığını, ilerde de bu çalışmalardan bir rapor oluşturulacağını belirtmişti.

Daha önce, Ukrayna, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Lamberto Zannier’i Rus işgali altındaki Kırım ve Donbas’ta yaşayan nüfusun bulunduğu ağır şartlara dikkat etmeye davet ettiği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.