SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA, Vinnıtsa bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarının hayvancılık kooperatifi kurmasına yardım edecek

TİKA, Vınnitsa bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarının hayvancılık kooperatifi kurmasına yardım edecek

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA, Vinnıtsa bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarının hayvancılık kooperatifi kurmasına yardım edecek

Türkiye İşbirliği ile Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Kırım Milli Refah Vakfı, Ukrayna'nın Vinnıtsa bölgesinde yaşayan Kırım Tatar iç sığınmacıların hayvancılık kooperatifi oluşturma faaliyetlerine yardım edecek. Nova Greblya köyünde yaşayan Kırım Tatarlarının işleteceği kooperatif çiftlik için 300 koyunun satın alınması planlanıyor.

Ukrayna'nın Vinnıtsa bölgesindeki Nova Greblya köyünde yaşayan Kırım Tatar iç sığınmacıları, hayvancılık kooperatifi kurmayı planlıyor. Kooperatif, Kırım Milli Refah Vakfı ve TİKA desteğiyle oluşturulacak. Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Milli Refah Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatarları arasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin teşvik edilmesine ilişkin programın, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) talimatı ile geliştirildiğini aktardı. İlgili program çerçevesinde tarım ve hayvancılığın yanı sıra el sanatlarını geliştirmeye yönelik projelerin başlatılmasının da planlandığını belirten Mambetov, "Şu an ilk proje üzerinde çalışıyoruz. Vinnıtsa bölgesinde Nova Greblya köyünde yaşayan soydaşlarımızla çiftlik için koyun alma konusunda görüşüyoruz. Her bir aileye 10 baş hayvan vermeyi planlıyoruz. Toplamda 30 aile için 300 koyun sağlayacağız. Böylece, Kırım Tatar iç sığınmacılarına maddi durumlarını iyileştirmeye yardım edecek kooperatif üretimi teşvik ediyoruz." dedi. 

Mambetov, TİKA uzmanı Ömer Faruk Güler ile birlikte koyunların yetiştirileceği çiftliği ziyaret ettiğini belirterek, “TİKA uzmanı, çiftliği ve koyunların otlayacağı araziyi inceledi. TİKA, onun uzmanlık görüşüne dayanarak proje ile ilgili nihai karar alacak. 2022 yılının ilkbahar-yaz aylarına kadar projenin uygulanmaya başlayacağını umuyorum." diye kaydetti. 

Kırım Milli Refah Vakfı Başkanı, Nova Greblya köyünde yaşayan bazı Kırım Tatarlarının şimdiden yaklaşık 30 koyun alarak yetiştirmeye başladığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.