SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayçıq: Kırım Tatarca öğrenmeyi kolaylaştıracak uygulama

Tayçıq: Kırım Tatarca öğrenmeyi kolaylaştıracak uygulama

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayçıq: Kırım Tatarca öğrenmeyi kolaylaştıracak uygulama

Çocukların Kırım Tatar dilini öğrenmesini teşvik etmek için "Tayçıq" adlı bir uygulama geliştirildi. Uygulama, okul öncesi çocuklara yönelik olarak hazırlandı.

Google Play ve App Store’da çocuklara Kırım Tatarca kelimeleri öğreten Tayçıq isimli uygulama hayata geçirildi. Uygulamayı geliştiren Kırım Tatarı Girey Seydametov, Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, ilk çocuğu doğduktan sonra bu tür bir uygulama geliştirme fikrinin meydana geldiğini anlattı:

Teknoloji çağında yaşıyoruz ve çocuklarımız telefon, tabletleri çok rahat bir şekilde kullanıyorlar. Bu yüzden küçük çocukların telefon ve tabletleri eğlenceli bir şekilde ana dilini öğrenerek yararlı bir şekilde kullanmasını sağlama fikri meydana geldi.

Seydametov’a göre, oyun çocukların hafızasını, dikkatini, görsel ve işitsel algısını geliştiriyor ve kelime dağarcığını artırıyor. Uygulama üzerinde; ses yönetmeni Eskender Asanov, sunucu Elmaz Seytaciyeva, ressam Enver İslamov ve diğerleri yer aldı. "Tayçıq" uygulamasını geliştirmeye planladıklarını belirten Seydametov, “Belki yaşı daha büyük çocuklar için ayrı bir oyun geliştiririz.” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.