SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeva: İşgalciler Herson'daki işkencehanelerde yaklaşık 600 kişiyi esir tutuyor

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2022 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2022 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşeva: İşgalciler Herson'daki işkencehanelerde yaklaşık 600 kişiyi esir tutuyor

Rus işgal güçleri, kontrol altına aldıkları Herson bölgesinde yerli halka zulmetmeye devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, işgalcilerin yaklaşık 600 kişiyi, oluşturdukları işkencehanelerde alıkoyduğunu, bazı insanların ise Kırım’a kaçırıldığını anlattı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, bugün Kıyiv’de düzenlenen basın konferansında Rusya tarafından işgal edilen Herson bölgesinde yerli sakinlere uygulanan baskılar konusunda bilgi verdi. Taşeva, “Elimizde olan bilgilere göre Herson bölgesinde yaklaşık 600 kişi bodrumlarda, işkencehaneye dönüştürülen binalarda alıkonuluyor.” dedi.

Taşeva, bu kişilerin yaklaşık 300’ünün Herson’da, kalanlarının ise başka yerleşim yerlerinde insanlık dışı şartlar altında alıkonulduğunu belirterek, “İnsanlar Herson Valiliği binasında, tutukevlerinde ve Geniçesk’teki 17 numaralı yüksek okulda tutuluyor.” ifadelerini kullandı.

Farklı kaynakların, işgalcilerin alıkoyduğu insanlara işkence uygulandığını aktardığını bildiren Taşeva, “Kaçırılan insanların bir kısmı Herson bölgesinden Kırım’a sevk edilerek Akmescit tutukevindeki özel blokta ve Akyar’da alıkonuluyor. Kırım’daki tutukevlerinde hem sivil esir hem de askeri esirler de tutuluyor. Ayrıca işgalcilerin Zaporijjya bölgesinden de Kırım’a insan kaçırdığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.