SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde Yalta Valisi koronavirüs nedeniyle vefat etti

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde Yalta Valisi İvan İmgrunt’un dün koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2020 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2020 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sözde Yalta Valisi koronavirüs nedeniyle vefat etti

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde Yalta Valisi İvan İmgrunt’un dün koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

Sözde Yalta Valisi İvan İmgrunt, 30 Eylül 2020 tarihinde zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Daha sonra İmgrunt’a koronavirüs teşhisi konuldu. Sözde Vali, Rusya’nın St. Petersburg kentinde bir hastanede tedavi görüyordu.

AYRINTILAR DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Sözde Yalta Valis Yardımcısı İrina Romanets dün yaptığı açıklamada İmgrunt’un öldüğünü doğrularken, "Evet, vefat etti. Fakat başka bir şey söyleyemem, ayrıntılar daha sonra bildirilecek." dedi.

Öte yandan Rus haber ajansı İnterfax’a konuşan İmgrunt’a yakın olan kaynak, onun koronavirüs nedeniyle oluşan komplikasyon sonucunda vefat ettiğini anlattı.

REFAT ÇUBAROV: NEREDEN GELDİYSE ORAYA GÖMÜLSÜN

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, sözde Yalta Valisinin ölümü yorumlarken, "Rus işgali altındaki Kırım’ı sömürgeleştirmek için Moskova tarafından gönderilen birçok mankurttan biri olan sözde Yalta Valisi İvan İmgrunt öldü. Ölen işgalcinin yakınlarına tavsiyemizi iletin: akrabalarını Kırım'ın dışında, nereden geldiyse oraya gömsünler. Bizim Kırım’ı çöple doldurmasınlar…" ifadelerini kullandı.

KIRIM’DAKİ KOVİD-19 SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İşgalci yönetim tarafından 18 Ekim 2020’de yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte işgal altındaki yarımadada 47’si Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere 216 yeni koronavirüs vakası tespit edildi ve 5 kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

İnsan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

Bilindiği gibi, Kırım Tatar halkı için önemli bir isim, bilim adamı, fizik ve matematik bilimleri doktoru ve yazar Aydın Şemi-Zade 17 Ekim 2020’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.