SON DAKİKA
Hava Durumu

"Sosyal ağlar, Rusya tarafından Kırım’ın işgal edilmesinde çok önemli bir rol oynadı"

Ukraynalı siyaset danışmanı Andriy Demartino, sosyal ağların Rusya’nın Kırım’ı işgal etme operasyonunda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Sosyal ağlar, Rusya tarafından Kırım’ın işgal edilmesinde çok önemli bir rol oynadı"

Ukraynalı siyaset danışmanı Andriy Demartino, sosyal ağların Rusya’nın Kırım’ı işgal etme operasyonunda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Ukraynalı siyaset danışmanı, halkla ilişkiler uzmanı Andriy Demartino, 2014 yılından önce Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı danışmanı ve Kırım Bakanlar Kurulu Enformasyon Politikası Başmüdürlüğü Başkanı olarak görev yaptı.

"SOSYAL MEDYA, KIRIM'IN İŞGALİ İÇİN UYGUN ŞARTLARI OLUŞTURDU"

Krım.Realii Radyosuna konuşan Demartino, "Sosyal medyaya olan sevgime ve enformasyon güvenliği konusundaki uzmanlığıma dayanarak, sosyal medyadaki kokuşmuş Rus çizmesi olmadan Kırım’ın işgalinin gerçekleşemeyeceğini söyleyebilirim. Sosyal medya, Rus askeri makinesinin faaliyete geçmesi için uygun şartları oluşturdu. Bu açıdan Kırım’daki deneyim benzersizdir. Onun tekrarlanabileceğini söyledikleri zaman ben, ‘Hayır, böyle bir şey olamaz ve Ukrayna Doğusundaki olaylar bunun kanıtı diyorum.' " diye konuştu.

İlgili haber: KTMM Başkan Yardımcısı Çiygöz: Rusya uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyor

"İNSANLAR SOSYAL MEDYADAKİ BİLGİLERE DAHA ÇOK GÜVENDİ"

Rus yönetiminin kendi propagandasını yaymak için İnterneti ve sosyal medyayı ne şekilde kullandığı konusunda bir araştırma yaptığını ve ona dayanarak "Bozuk Ayna. Sosyal Ağların Rusya’nın Kırım’ı İşgal Etme Operasyonundaki Rolü" isimli bir kitap yazdığını belirten uzman, "O dönem Kırım internet penetrasyonu ve sosyal ağlardaki aktivite seviyesi açısından Kıyiv’den sonra ikinci sıradaydı. O zaman Kırımlıların ana bilgi kaynakları arasında VKontakte isimli Rus sosyal ağı yer alıyordu. 2014 yılındaki olaylar; televizyon, radyo, gazeteler gibi geleneksel bilgi sağlama yöntemlerinin yaşadığı krizle çakıştı. Bu yüzden insanlar edindikleri bilgiyi sosyal ağlardaki bilgilerle karşılaştırıyordu ve onlara daha çok güveniyordu." diye anlattı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.